Ana Sayfa / Besin Alerjisi / “Kreş”i Ne Yapmalı ?

“Kreş”i Ne Yapmalı ?

Asya ne yiyecek kaygısından sonra en çok düşündüğümüz şey kreşti. Çünkü, Asya tüm bu sorunları yaşamadan hemen önce kreşe başlamıştı ve çok mutluydu.
Hem antibiyotik aldığı dönemde, hem de alerjisini öğrendiğimiz zaman ara vermek zorunda kaldık. Doktorumuz Asya’nın salgın dönemini atlattıktan sonra kreşe gitmemesini önerdi ama Asya büyük bir hevesle gitmek istedi. Kreş öğretmenlerimiz ara verdiğimiz dönemde bizi sık sık arayarak “Asya’nın gelişimi iyiye gidiyordu ara vermemekte fayda var” demiş ve Asya’nın okula gitmek isteğini desteklemişlerdi.
Kreş  değil, okul orası. Sadece oyun oynayıp, yemek yedirilmiyor. İngilizcesinden, bale, jimnastik, drama, yüzme, akademik eğitim, mandala eğitimine kadar her türlü etkinlik var. Oyun terapi, aile danışmanlığı ve eğitim danışmanlığı gibi alanlarda da profesyonel uzman desteği  veriyorlar.
Biz de her hastalıkta eğitimine ara veremeyiz diyerek, karşımızdaki kız da öğrenmek bu kadar can atıyorken okula tekrar gönderdik.
İyi ki de göndermişiz.
Hastalıklardan korumak için, gerekirse koruyucu bitkisel bir ilaç takviyesi yapacaktık ama gerek kalmadı.

Bir ay aradan sonra Asya’yı okula ilk anneannesi götürdü. Kreşin kapısından girer girmez arkadaşları ve öğretmenlerine koşmuş Asya. Annem “o an görülmeye değerdi” diyor. Asya şu an inanılmaz mutlu. Gelişimini gördükçe biz de çok mutlu oluyoruz. Okuldan korkmadığı ve kaçmadığı için tebrik ediyorum kızımı.

Kreş Beylikdüzü’nde Dört Mevsim Gelişim Anaokulu. Eğitmenlerimizle sürekli iletişim halindeyim. Asya’nın aylık yemek listesini gönderiyorlar. Günlük olarak takip ediyorum. Eğer ertesi gün yiyemeyeceği bir şey varsa menüde çoğunlukla akşamdan (tabi menüye uygun olarak) hazırlayıp gönderiyorum. Kreş aşçımız da bu konuda çok hassas ve yardımcı oluyor bana. Gerektiğinde Asya’ya ayrı olarak yemek hazırlıyor. Zaman zaman menüde bir değişiklik olursa gün içininde haberdar ediliyorlar. Ayrıca kahvaltı için haftalık olarak kreşe peynir, süt ve yoğurdunu gönderiyorum.
Okulumuza bu nedenle çok teşekkür ediyorum. En büyük korkumuz okuldu şimdi hiç bir tereddüt yaşamadan gönderiyorum kızımı.


Toz ve nem konusuna gelince. Bu konuda da çok hassas bir okula denk geldik. Asya şu zamana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadı. Temiz ve özenli bir kurum. Yemek ve temizlik konusunda içimiz çok rahat. Gerçekten çocukları sevdiği için orada olan insanlar var ve ailelerle olan diyalogları çok iyi. Can tanemizi gönderirken içim hep rahat.

Asya eve o kadar mutlu geliyor ki; sabahları kendisi hazırlanmaya başladı. Bunları da gördükçe daha mutlu oluyorum..:)

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Pozitif Psikoloji Temelli Hikayeler

Amacı ve içeriği ile oldukça pozitif bir okul öncesi kitabıyla geldim. Kitap; 1990’lı yılları sonlarında …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super