Ana Sayfa / Yemek Tarifleri / Alternatif Tarifler / Modevik Pasta Bisküvisi

Modevik Pasta Bisküvisi

Kreşte kutlanan doğum günleri için Asya’ya her defasında küçük porsiyon pasta hazırlıyoruz. Pasta keklerini saklamak kolay olduğundan medovik pastayı tercih ediyorum genelde. Pastanın kekini hazırlayıp dondurucuda uzun süre saklaya biliyorum. Ayrıca bu keki farklı tariflerde de kullanıyorum. Mesela Asya’ya özel hazırladığım Yulaflı Mozaik Pastada, muhallebilerinde ya da bisküvi olarak. 

Dikkat: Tariflerin içerisindeki herhangi bir besine karşı alerjiniz ya da alerji şüpheniz varsa lütfen denemeden önce doktorunuza danışınız.

Medovik Pasta Bisküvisi:

  • 1 çay bardağı süt (biz keçi sütü kullanıyoruz)
  • 1 fincan şeker
  • 2 kaşık bal
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı un
  • 2 kaşık ayçiçek yağı
  • vanilya
Önce süt, şeker, yağ, vanilya ve unu kaşıkla karıştırın. Bir taraftan tavada balı ve karbonatı 3 dakika kadar pişirin. Karamel rengi alması yeterli fazla pişerse sertleşir. Pişirdiğimiz balı yine kaşık yardımıyla un karışımının içine yavaşça ekleyip ve karıştırın. Yumuşak bir hamur elde etmemiz lazım. Un az gelirse ekleyebiliriz.
Hamuru 7-8 parçaya ayırıp buz dolabında 1 saat kadar dinlendirin. Yağlı kağıdın üzerinde bezeleri açın. Ben geniş ağızlı su bardağıyla yuvarlak şekil veriyorum. Küçük pastalar hazırlamam gerektiği için. 

Pasta keklerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında 4-5 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilerseniz hemen pastanızı hazırlayabilirsiniz. Kalan kekleri de soğuduktan sonra buzdolabı poşetiyle derin dondurucuda saklayabilirsiniz. 
 

Afiyet Olsun

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Tüm Yapım Aşamalarıyla: Kolay Şekerpare Tarifi

Özel günlerin ve bayramların vazgeçilmezi olan şekerpare tatlısı, Türk mutfağının gururu olan tatlı çeşitlerinden biridir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super