Ana Sayfa / Çocuk Gelişimi - Eğitim / Büyük Sorun!!! “Tuvalet Eğitimi”

Büyük Sorun!!! “Tuvalet Eğitimi”

Asya şu an 3 buçuk yaşında. Alerjik rahatsızlığından kaynaklı kas gelişimi de yaşına göre geriden geldiği için tuvalet eğitimine geç cevap verdi. Çok şükür bir çok denemeden sonra bunu da atlattık.
 
Bu yaz halledeceğiz diye karar vermiştim ama bir türlü uygun ortam olmadı. Yaz başından beri denemeler yapıyordum ama anne evde olmadan olmuyor bu artık kesin. O yüzden tatili bekledik. Şimdi Didim’de babaannemizin yazlığındayız. Bugün bezsiz geçen 6. gün. Bugüne kadar çişini hep söyledi, normalde gece kuru uyanmasına rağmen 3 defa gece altına kaçırdı. Malum çok yorgun ve fazla su tüketiyor. Ama kararlıyız babaannemizin son çarşafı kirlenene kadar devam :))))
Ya tutamadığı için yada anlayamadığım bir korkudan kaynaklı bilemiyorum kakasını hiç söyleyemedi. Baskılarımdan kaynaklı olsa gerek beni gördüğünde hep “Anne kaka yook” diye bağırdı. Yaptığı zamanda benim onu denizden ya da alı koyacağımı düşünerek olsa gerek yine aynı şekilde hep yaptığını inkar etti. Sonrası tabi ağlama krizi.
Bugün kuzenim, eşi ve yeğenim Deniz Eren’le buluştuk. Onlarda bizim gibi tuvalet eğitimine başlamışlar ve en büyük konu buydu. Kuzenimin eşi Zümrüt’e bir arkadaşı sürekli bu konuyu gündemde tutma, baskıda hissettiğinde ters tepki yapar ve uzun yıllar altına kaçırabilir demiş ve bizde bugün ikisine de çiş var mı diye sormadık. Deniz Eren sürekli altına kaçırdığı halde bugün hep söyledi ve tuvalete gitti. Asya’da gün boyunca her defasında çişini söyledi ve tuvalete koştuk. Günün sonunda çişim geldi deyip tekrar tuvalete oturdu. Beni dışarı çıkardı ve “Anne ben bitince sölücem” dedi. Ben de dışarıda bekledim. Bir süre sonra bitti diye beni çağırdığında kakasını yapmıştı. Anladım ki utanma duygusundan kaynaklı. Normalde yanından beni ayırmayan kız tuvaletten çıkmamı istedi ve tuvalete giderken kakam geldi değilde çişim geldi diyerek gitti.
Çok sevindim, teşekkür ettim. Ayrıca daha önce kakasını tuvalete yapınca mum üfleyeceğiz diye söz vermiştim. Asya zaten sözümü bana hatırlattı ve akşam sütlacın üzerine mum dikerek kutlamamızı yaptık.
Bundan sonrası artık zamana kaldı. Büyük sorunu atlattık ve Asya bez takmak istemiyor.
Hadi Hayırlı Olsun :))))
 
 
 

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Pozitif Psikoloji Temelli Hikayeler

Amacı ve içeriği ile oldukça pozitif bir okul öncesi kitabıyla geldim. Kitap; 1990’lı yılları sonlarında …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super