Ana Sayfa / Röportaj / Esin Akarsu ile Her Telden

Esin Akarsu ile Her Telden

Yeni tasarımla tazelenen sayfama hoş geldiniz.

Bundan sonra her hafta bir blogger’ı sayfamda misafir edeceğim. Bunun içerisinde yakın zamanda yükselişe geçen instabloggerlar da var. Yıllardır blog yazmama rağmen sosyal medyayı aktif kullanmaya yakın zamanda başladım ve bu süreçte özellikle instagramda bir çok anne ile tanıştım.

Aslında biraz incelemek, insanların anne deneyimlerinden ne kadar çok faydalanmak istediklerini ortaya koymaya yetiyor. O nedenle öncelikle, kısa süre önce yayına başlayan ve benim de bir süre yazarı olduğum Annece Yorumlar sayfasının kurucusu Esin Akarsu’yu konuk etmeye karar verdim.

Merhaba Esin; bir süredir birlikte yaptığımız işler ve kısa süre içerisinde gelişen arkadaşlığımız sayesinde ben seni oldukça tanıyorum ancak; seni yakından tanımak isteyenler için biraz kendinizden bahseder misin? Çoğumuzun Annece Yorumlar’dan tanıdığı Esin kimdir, nelerden hoşlanır?

En büyük özelliğim ve güzelliğim “Anne“ olmam. Evliyim ve bir kızım var. Onun dışında dört sene önce bu işlere blogger olarak başladım. Bu yönümle ve bloğumla dikkat çektikçe farklı iş teklifleri aldım. Hepsini yerinde ve zamanında değerlendirdim. Bugün arkama baktığımda kısa zamanda güzel işler yaptığımı görüyorum. Firmalara site içeriği, broşür ve tanıtım yazıları yazıyorum. Bunların dışında yazı anlamında farklı birçok istek geliyor, hepsini elimden geldiğince karşılıyorum. Aynı zamanda bir kadın sitesinin editörlüğünü yapıyorum. Bu sitede yazılarım da yer alıyor. Sosyal medya yönetimini de unutmamak lazım. Yeni bebeğim ve yeni  heyecanım olan Annece Yorumlar’ı Eylül ayında kurdum. Sağlam ve hızlı adımlarla ilerliyoruz. Hayatım önce kızım-eşim-işim üçgeninde hızla geçerken ben de kıyısından köşesinden kendime vakit ayırmaya çalışıyorum. Bu kadar yoğun bir temponun arasında sinema, konser gibi etkinlikler hayal olsa da alışveriş ve ailemle geçirdiğim kaliteli zamanlar en büyük mutluluk sebebim diyebilirim.

Annece Yorumlar sayfasını kurmaya nasıl karar verdin?

En büyük nedenim “Anne”olmamdı. Anne olunca her kadın gibi benim de ilgi alanlarım değişti. Öncesinde de aklımda yeni projeler vardı ama sevgili Gülşah Önen’in de yönlendirmesi ile Annece Yorumlar’ı kurdum. Annece Yorumlar’ı şekillendirmeye Gülşah ile birlikte başladık; fakat Gülşah iş ve aile temposu yüzünden daha yolun başında çekilmek zorunda kaldı. Tek başıma yürüdüğüm bu yolda Gülşah’ın desteğini hep hissediyorum.

Anne deneyimlerinin de bir kozmetik ya da ürün satış sayfası kadar ilgi gördüğünü gözlemliyorum. Hatta bazen çocuk hastalandığında bile doktor yerine takip ettiği bir anneye danışma ihtiyacı duyan bir kitle var.  Sence bunun sebebi nedir?

Kesinlikle internet bağımlılığı. Bu kadarına bir anne-çocuk sitesi sahibi olarak ben bile karşıyım. Birilerine yazacakları süreyi doktorlarını arayarak değerlendirmelerini öneririm. Annece Yorumlar ve benzeri siteler bilgi amaçlı sitelerdir. Bizleri ürün deneyimleri ve bilgi birikimimizden faydalanmak için ziyaret etmelerini rica ediyorum. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onların sağlığı söz konusu ise bir saniye bile önemli.

Görünüşe göre kısa sürede güzel bir kitle yakalandı. Bu kadar ilgi görmesinin sebebi sadece anne deneyimleri mi sence?

Öncelikle çok değerli yazar kadrom, sonrasında ise samimiyetimiz diyebilirim. Kısa zamanda güzel bir yere geldik. Bu da yazarlarımızın sağlam kalemi ve değerli bilgi birikimleri sayesinde.

Sayfanın içeriğinde anne ürün deneyimlerinden öte araştırma yazıları da var. Özellikle ne tür yazılar dikkat çekiyor?

Bebek ve çocuk sağlığı hakkındaki yazılarımız daha çok okunuyor. Yazar annelerimiz        deneyimledikleri olayları ayrıntıları ile anlatıp okurlarını bilinçlendiriyor. İnsanların araştırıp öğrenmeleri de bizi ayrıca mutlu ediyor. Terapist yazarımızın bilgi birikimi de bize olumlu dönüşler getiriyor.

Şu anda sayfada kaç yazar var ve ilerleyen günler için hedefin nedir?

Yedi tane yazarımız var. Altı anne blogger bir aile terapisti. Anne bloggerların toplandığı bir platform olarak kurulan Annece Yorumlar kadro için eleme aşamasını geçti. Şu an istikrarlı ve çalışkan bir kadro ile yürüyoruz. Hedef hep bir adım ilerisi olacak. Tabii ki en çok okunan, en çok akla gelen olmak istiyorum ama bunun için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunun da farkındayım. Üç ayda geldiğimiz bu noktadan gayet memnunum. Bunda yazarlarımın emeği büyük. Annece Yorumlar’da yazmaya iş gözü ile bakmayıp benimsedikleri için çok güzel bir uyum yakaladık.

İçerik üretmek konusunda bir standardı var mı? Nasıl şekillendiriyorsunuz?

Yazım kurallarına uygun olması durumunda her içerik kabulüm. Zaten her yazı kontrolümden geçiyor. Yazmak içten gelen bir şey. Bunu çok iyi bildiğim için konu seçimini onlara bırakıyorum. İnsan özgür olduğunda daha iyi işler çıkarıyor, Annece Yorumlar’da  bunun en iyi örneklerinden biri diye düşünüyorum.

Sosyal medyada oldukça aktif birisin. Biraz bunn hakkında konuşmak gerekirse, sosyal medya sence ne kadar önemli?

Bu durum abartılmadıkça ve yerinde kullanıldığı sürece sosyal medya faydalı bir sistem. Özellikle yardımlaşma konularında sosyal medyada sağlanan birlik insanın gözlerini dolduruyor. Sosyal medya birçok şeyden haberdar olduğumuz yer. Önemli olayları ve gelişmeleri ana haberden önce sosyal medyadan öğrenmiyor muyuz? Ben aktif olarak kullanıyorum çünkü işim bu. İşi olmadığı halde bağımlı gibi yaşayan insanlar da var.

Günümüzde sosyal medya ekmek gibi, su gibi…. Sanki yaşamsal bir ihtiyaç. Her an ne yaptığını ve ne yediğini paylaşanları doğru bulmuyorum. Bağımlısı oldukça hayattan kopuyor insanlar. Oysa ne güzel şey karşılıklı oturup iki muhabbetin belini kırmak.

En çok hangi platformları kullanıyorsun? Hangisi daha verimli?

Ben en çok Instagram’ı kullanıyorum ve en verimli platformun da Instagram olduğunu düşünüyorum. Her geçen gün kendini geliştiren bir yer. Beş senedir Instagram kullanıcısıyım. İlk zamanlar bu kadar yaygın kullanılmıyordu, insanlar pek bilmiyordu. Sadece fotoğraf paylaşabiliyorduk. Önce video sonrasında stories..vb. gibi birçok özellik Instagram’ı  daha da çekici bir hale getirdi. Facebook ve  Twitter hesaplarım da Instagram’a bağlı.

Artık bir meslek olan Sosyal Medya yönetiminde annelerin bu kadar yer alması hakkında ne düşünüyorsun? Zaman zaman takipçilerden beklenmeyen tepkiler ve yorumlar gelebiliyor. Sen hiç böyle bir durumla karşılaştın mı?

Sosyal Medya Yönetimi uzaktan çok kolay gibi görünse de inceliklerini bilmek gerek. Açıkçası ben beklemediğim takipçi yorumları ile hiç karşılaşmadım. Bundan sonra da karşılaşmamayı diliyorum çünkü insanlarla polemiğe girmek gerçekten sıkıntılı bir durum.Birazda ilk göz ağrın olan Krem Rengi bloğundan bahsedelim. Annece Yorumlar’dan farklı bir konsepti var. Daha bir yaşam bloğu tadında diyebilir miyiz?

Krem Rengi’ni kurarken bir kategoriye bağlı kalmak istemedim. Bu benim için kısıtlanmak olurdu. Yakın zamana kadar “Müsadenizle Her Telden Çalmaya Geldim.“ sloganı ile var oldum. Krem Rengi için yaşam demek uygun olur. Hobi olarak başladığım bloggerlık  iş alanımı oldukça genişletti. Bugün çalışan-çalışmayan tüm kadınların hayali olan şeyi yapıyorum. Evden çalışıyorum. 🙂

Peki ciddi bir izleyici takipçisi olan Krem Rengi’nde en çok ne tarz yazılar dikkat çekiyor?

En çok okunan kategoriler pratik bilgiler ve D.I.Y. projeleri.

Keyifli sohbetin için çok teşekkür ederim. Başarılar diliyorum.

Güzel sitende yer almak benim için büyük mutluluk. Yeni tasarımın ile yolun açık olsun. Çok teşekkürler.

 

Esin Akarsu’nun sosyal medya hesaplarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Facebook:  Krem Rengi

Facebook: Annece Yorumlar

Instagram:  Esin Akarsu @kremrengiblog

Instagram: Annece Yorumlar

Twitter:  Esin Akarsu @blogkremrengi

Pinterest: Krem Rengi

Google Plus: Esin Akarsu

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Yetenek Avcısı yazarı Fatma Betül Duran röportajı

Fatma Betül Duran Röportajı – Yetenek Avcısı

Bu röportajı şimdiden çok seveceğim… Çünkü ilk kez duyup bildiğim bir isim olmasına rağmen yazdığı …

2 yorumlar

  1. Bahar cim siten hayırlı olsun herşey çok güzel görünüyor;) Esin cim yolun her zaman açık olsun arkadaşım her daim yanı başındayım benden kurtuluş yok 😉

  2. Çok güzel bir röportaj olmuş. Krem rengi blogda pratik bilgiler çok güzel. Annece yorumlar yeni anneler ve anne olacaklara mükemmel bir site. Gençler böylesine güzel işlerle uğraştığınız için sizleri kutluyorum. Yolunuz açık şansınız bol olsun..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super