Ana Sayfa / Çocuk Gelişimi / Dil Terapisi 4. Seans – “Ö” Sesi

Dil Terapisi 4. Seans – “Ö” Sesi

Dil terapisinin 3. seansında “ı” sesine çalışmıştık. Bir hafta sonrasında bu ses neredeyse tam olarak oturdu ve 4. seansta hiç çıkaramadığı “ö” sesine başladık.

“Ö” sesi için çalışma sistemimiz biraz daha farklı sesi çıkarabilmek için önce dudaklarını ellerimizle yuvarlayarak “ö” sesini çıkarırken olması gereken duruma getirmesine yardımcı oluyoruz ve bu şekilde “e” demesini istiyoruz. “E” sesini çıkardığını düşünürken dudak şekli nedeniyle ister istemiz “ö” sesi çıkıyor. Amacımız öncelikle bu durumun farkındalığını yaratmak. Asya dudakları “ö” sesini çıkarırken olması gereken şekilde büzülüylen “e” dedirtiyor ve o anı videoya çekiyoruz. Daha sonra videoda hem dudak şeklini hem de “e” derken “ö”nün nasıl çıktığını görüyor. Gerekirse bu şekilde bir kaç terardan yapmanız gerekebilir.

Dudaklarının nasıl bir pozisyon alaması gerektiğini  öğrendikten sonra “ö” sesi artık biraz daha net çıkmaya başlıyor.

Evde yaptığımız egzersizi aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Bu süre zarfında önemli egzersizlerden bir kaçı büyük sakız çiğnemek, balon şişirmek ve mumu üfleyerek söndürmek. Ancak mumu her defasında biraz daha uzağa koyun. Mumu ne kadar az denemede ne kadar uzak mesafeden söndürebilirse dil gelişimi o kadar iyi yolda ilerliyor demektir.

 

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Pozitif Psikoloji Temelli Hikayeler

Amacı ve içeriği ile oldukça pozitif bir okul öncesi kitabıyla geldim. Kitap; 1990’lı yılları sonlarında …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super