Ana Sayfa / Genel / Bodrum Hapimag Sea Garden Otel

Bodrum Hapimag Sea Garden Otel

Anı Tur’un bize attığı kazıktan sonra Bodrum Hapimap Sea Garden Otel büyük bir şans oldu…

Anı Tur’a kalsa bizim tatil yandı bitti kül oldu ama sağolsun daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi Beylikdüzü Anı Tur Acentesi çalışanı Tuğba Hanım’ın uğraşı sayesinde Bodrum Yalıçiftlik’teki Hapimag Sea Garden’a yerleştik.

Otel Bodrum’da gitmeyi planladığımız Vera Mira Mar otele göre merkeze daha uzak ama doğa ile iç içe bir tatil vaad ediyor.

Otel araç ile Merkeze 35km, Bitez’e 24km, Gümüşlük’e 40km, Yalıkavak’a 35km, Torba’ya 17km, Gümbet’e 21km, Turgutreis’e 36km ve havaalanına 45 km uzaklıkta… Uzaklığı pek kafanızda büyütmeyin çünkü Tatil Köyü’nden her 5dk bir Bodrum Merkez’e dolmuş kalkıyor. Ancak derseniz ki ben araçla gideceğim akşam karanlığında lütfen dikkatli olun otele giden yol oldukça karanlık, sessiz ve dar.

Tatili ilk planladığımızda daha kalabalık ve eğlenceli etkinliklerinin bol olduğu bir otele gideceğimiz için buraya ilk vardığımızdaki sessizlik bizi biraz korkuttu… Ancak otele yerleştikten sonraki huzurlu ortam çok hoşumuza gitti. Bu otelde de odaya yerleşmek öğlen saat 14.00 ama bizi 10.30-11.00 arası odalarımıza yerleştirdiler. Pazar günü restauranttaki ilk öğünlerimizde de kalabalık fazla yoktu ancak Pazartesi günü otel yoğunlaşmaya başladı.

Kesinlikle Dalış Yapın

Oteli İsviçreli lüks devremülk şirketi Hapimag işletiyor ve 200 dönümlük bir alana kurulu. Devremülklerde de daimi kalan 22 aile varmış. Yani işletme yaz kış açık. Otelin 3 tane koyu var ve gitmeden önceki araştırmalarımızdan da öğrendiğimiz gibi Bodrum’un en güzel denizine sahip.  Oldukça büyük bir alanda çam ormanın içerisinde kurulu bir cennet burası. Denizi mavi bayraklı ve dalış okulu var. Dışarıya göre biraz pahalı ama burada dalmak için değer. Discovery dalış kıyıdan yapılıyor ve ekipman dahil fiyatı 100 tl, tekne dalışı ise yine ekipman ve yemek dahil 200tl. Tekne turu sabah 09.00’da başlıyor, öğleden sonra 13.00 gibi bitiyor ve 2 dalış yapıyorsunuz. Biz bir yıldır dalış yapmadığımız için Discovery tercih ettik. Deniz akvaryum gibi ve ahtapot caretta gibi canlıları görme şansınız var. Tekne dalışında çevrede olan 3 batığa gidip daha keyifli bir deneyim yaşamak mümkün ama biz Asya’nın havuz sevdası yüzünden fırsat bulamadık maalesef.

Tatil Köyü içerisinde yapabileceğiniz bir etkinlikte bisiklet turu. Dilerseniz bisikletli bir ekiple Bodrum’a kadar tura katılabilir isterseniz bisikleti kiralayıp kendiniz tur yapabilirsiniz. Bu arada tüm Tatil Köyü’nü yürüyerek dolaşmak 1 saat… Spor ayakkabılarınızı bence yanınıza alın 🙂

Tam Bir Huzur Oteli

Otel büyük ölçüde yetişkinlere yönelik. Sakin, sessiz ve huzur dolu. Havası oldukça temiz, nem oranı biz gittiğimizde yüzde 22 civarındaydı hava sıcaklığı ise 39-40 ama son gün nem yüzde 44’lere çıktı ve hava sıcaklığı 35 derece olmasına rağmen biraz zorladı. Deniz kenarında Ankara havası yakalamak oldukça büyük şans… Animasyon tercih edenler için yetmeyecektir ama otelin içerisinde bulunan Mini Bodrum’da konser ve etkinlikler oluyor. Tabi tekrar söyleyeyim otel huzur oteli… Bir balayı çifti ya da arkadaşları ile çılgınlar gibi eğlenmek isteyenleri tatmin etmeyecektir. Bir de akşam oldummu ötmeye başlayan cırcır böcekleri var. Burada bu arkadaşlar oldukça gelişmiş. Ciğerler sağlam yani bir de hep birlikte ötmeye başladılar mı offf 🙂 Ama odaya girdiğinizde seslerden rahatsız olmuyorsunuz. Gerçi ben dışarda da olmadım ama kimisini sinir edebilir de…

Çocuklar için Mini Bodrum’da Mini Clup var. Kreş ortamı gibi hazırlanan mekanda yüz boyama, resim, puzzle gibi etkinlikler yapılabiliyor. Ayrıca bizim orada olduğunuz bir gün sihirbaz gösterisi vardı ancak biz yetişemedik 🙁

Mini Bodurm devremülkler ve otelin olduğu alan içerisinde ve burası Bodrum taş evleri, sokakları canlandırılmış ve alış veriş ya da cluptan da faydalanabiliyorsunuz.

Mini Bodrum, restaurant ve diğer etkinlik alanlarına yürüyerekte gidebiliyorsunuz ama her 8 dakikada bir shuttle hizmeti de mevcut. Shuttlelar sabah 08.00’den akşam 00.00’a kadar devam ediyor. Bu mini araçlarla gezmesi çok keyifli bu arada 🙂

Odalar Oldukça Konforlu

Biraz da odalardan bahsedeyim. Kaldığım diğer otellerde olduğu gibi manyetik kartı kullanarak oda elektriğini aktif etmiyorsunuz. En güzel tarafı da bu aslında; sabah odadan çıkarken klimayı açık bırakıp geri geldiğinizde serin bir ortama girebiliyorsunuz. Bu sistem nedeniyle oda içerisinde ışıkları kullanmadığınız takdirde kapatmayı unutmayın diye bir uyarı var… Bence güzel 🙂

Odalara ilk girdiğinizde tuvalet ve banyo var. Banyo ferah ve kullanışlı. Banyo içerisinden tuvalete giriyorsunuz. Banyoya açılan kapının arkası tuvalet. Tuvaleti kullanacağınız zaman kapının aksi tarafı tuvaleti kapatıyor. Yeri kullanışlı hale getirmek için güzel bir çözüm olmuş. Hemen karşısında giyinme odası mevcut. Ufak ama tüm eşyalarını asabileceğiniz askılık, raflar ve mini bir kasa var bu odada. Tüm bavullarımızı da bu alana yerleştirebilirsiniz.

Bizim oda 3 kişilikti. Çift kişilik yatak oldukça geniş ve rahattı. Ben çok yastık seçen bir insan olmama rağmen evdeki konforu yakaladım diyebilirim. Asya için koyulan ek yatak ise açılır kapanır ama rahat bir yataktı.

Odalar sahil ya da bahçeye bakıyor ve hepsinde balkon var. Bizim oda bahçe tarafındaydı ama ucundan kıyısından deniz manzaramız vardı. Balkonların şekli ve büyüklüğü odalara göre değişiyor. Bizim balkon küçük ama bize yetecek kadar büyük bir balkondu. Her balkona sehpa ve iki koltuk koymuşlar… Her akşam çay, kahve keyfimizi burada yaptık.

Mini bar, su ısıtıcı, çay ve kahve odada mevcut. Mini bar ücretleri biraz fazla ama biz kullanmak istemediğimizden mini barı boşaltmalarını istediğimizde hiç sorun etmeden boşalttılar. Odadaki çay ve kahve ücretsiz ve hergün güncelleniyor. Sadece onlar değil hergün çarşaf ve nevresimler de değişiyor. Kullandığımız havluların yerine hergün yenisi koyuldu. Yani temizlik yapılması için “Odamızı temizleyin” denilmesine gerek yok. Bir tek odadaki bardaklar lekeliydi ama eminim değiştirmelerini isteseydim hemen değiştirirlerdi. Personel çok güler yüzülü ve sıcak kanlı. Bir gün bizim odanın temizliği bitmeden bir şey almak için odaya gittim. Orman içerisinde olduğundan özellikle balkonlarda böcek ve örümcek ağları oluyor. Bir bayan bu ağlara kadar temizliyordu.

Sahilde Balık-Rakı

Biz gündüzleri kahvaltıdan sonra hemen sahile gittik. Sahildeki iskelenin sol tarafın denizi de kusmsalı da taşlık, sağ tarafı kumluk alan.

Biz kumluk alanı ikinci gün keşfettik ve hep o tarafa gittik. Deniz balıkları izleyebileceğiniz kadar berrak. Dubaların olduğu yerde derinlik 4,5-5 metreyi buluyor. Buradan baktığınız da bile çok net derini görebiliyorsunuz.

Asya denizden hoşlanmadığı için biz günün büyük kısmını havuzda geçirdik. Kumluk olan sahilin üst tarafında 2 açık havuz var. Bunların altında ise minicik bir aqua park görünümünde çocuk havuzu. Derinliği benim dizlerimi aşmayacak şekilde. Küçük havuzun misafirleri ailelerin rahat etmesi için gölgelikli bankları var. Ayrıca küçük havuzun yanındaki çimlik alandaki şezlonglarda da oturabilirsiniz.

Öğle yemeği için shuttlelarla restauranta gidebilir ya da saat 15:30’da başlayan ara öğünde havuz tarafındaki pizza evine gidebilirsiniz. Mozarella ve pastırmalı pizza denedik oldukça güzeldi. Ana öğünler haricinde dondurma ve çay saati de var. Dondurmaya havuzların oradaki restaurantların oradan kendiniz alıyorsunuz. Burada içkilerinizi de kendiniz hazırlıyorsunuz. Sadece plajdaki ikram alanında barmenler hizmet veriyor. Bu arada yabancı içki ücretli bilginize…

Her akşam yemekten sonra sahilin üzerine yapılmış iskelede kahve keyfi yaptık. Asya 5 gün orada uyudu 🙂 Burada denizin sesini dinlemek muhteşem. Zaten dediğim gibi otelde gürültü yok. Tek gürültü dalgaların sesi.

Otele ödediğimiz ücrete bir akşam alakart hizmet dahildi. Ya sahil kenarında balık-rakı ya da Mini Bodrum’da Türk Mutfağı tercih ediyorsunuz. Biz tabiki sahilde balık-rakı istedik. Hepimiz deniz çipurası (çupra) sipariş ettik. Kesinlikle tavsiye ederim çok taze ve güzel pişirilmişti. Mezelerin de neredeyse hepsinin tadına baktım, hepsi taze ve lezzetliydi.

Ancak burada da her otelde olduğı gibi rakı sıcak 🙁 Buzlu içmek zorundasınız. Ben rakıya buz atmayı sevmediğimden o akşam pembe şarap tercih ettim.

Bu arada sahil kenarında okey oynamanın da tadı bir başka 🙂

 

Yok Edilmeye Çalışılan Zeytinliklere Sahip Çıkıyorlar

Otelin doğal bir bahçesi de var. Restaurantın alt tarafında sebze yetiştiriliyor. Tatil küyünün içerisindeki kendi yetiştirdikleri zeytinliklerden toplanan zeytinlerle de soğuk sıkım zeytinyağı yapıyorlar ve ilk elden alabiliyorsunuz. Litre fiyatı 36tl. Bilginize…

Tatil köyünün içerisinde oldukça çeşitli bitkiler var. Bunlardan biri de benim en sevdiğim gül damlası otu… Sardunyagillerden olan ıtırın bir çeşidi gül damlası otu… Ben zamanında Adanalı bir komşumdan alıp yetiştirmiştim ancak yakın zamanda soldurdum. Dönerken almayı ihmal ettim ama instagram hesabımı takip eden birisi benim için de Bodrum’dan gül damlası getireceğini yazdı… Buradan da kendisine teşekkür ediyorum.

Daha önce gül damlası otunu detaylı bir şekilde yazmıştım. Tatlı ve yemeklerde aroma olarak kullanabiliyorsunuz. Dilerseniz o yazıyı da okuyabilirsiniz.

Özetle güzel ve huzurlu bir tatil geçirdim. Koca bir yılın yorgunluğunu sessiz sakin ve huzurlu bir mekanda atmayı isterseniz kesinlikle Bodrum Yalıçiftlik’teki Hapimag Sea Garden Otel’e gelmenizi tavsiye ederim.

 

 

 

Şuraya bir kaç fotoğraf daha ekleyeyim 🙂

Herkese huzurlu bir yaz diliyorum…

 

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Kirpi Piki'nin En Güzel Günü - Ren Çocuk

Kirpi Piki’nin En Güzel Günü (Kitap İncelemesi)

Akşam aldım elime yine çocuk kitabı okudum. “Kirpi Piki’nin En Güzel Günü”nü bugün Tuna’ya sunacağım zevkle. …

62 yorumlar

  1. Anıtur rezaletinden sonra oldukça huzurlu bir tatil olmuş oteli inceliyorum şuan ve cidden bayıldımmm. Havuz olmasa daha iyimiş çünkü çocukların havuz sevdasından bana fenalık geldi miss gibi deniz dururken bizimkiler de de fena halde havuz takıntısı var.

  2. Akşamları restoranlara geçerken melisalarin huzur veren sakinleştirici kokusuna ne demeli… 4 yıl önce kalmıştık

  3. Cialis Efectos Secundarios

  4. cialis usage for recreational sex

  5. Where To Buy Alli Diet Pill

  6. Proscar Para El Pelo Propecia

  7. Keflex 500mg Capsules

  8. best cialis online review

  9. Buy Cipro Xr 500mg Online

  10. Direct Levaquin Website Internet

  11. Zentel In Internet On Line

  12. Comprar Cialis Medicamento

  13. Was Ist Viagra Einnahme

  14. where can i buy tadalafil

  15. Comprare Viagra Pfizer

  16. Can You Buy Atarax Over The Counter

  17. Retin A What Strength Does Itcome It

  18. Levitra Cheapest Price

  19. Sildenafil En Ligne 120 Mgachat De Kamagra

  20. Buy Diflucan No Prescription

  21. cheap tadalafil online

  22. Amoxicillin Pediatric Dosage

  23. Buy Kamagrawith American Express

  24. Amoxicillin Skin Rash Pictures

  25. Real Legally Acticin Free Shipping Next Day Delivery

  26. Zithromax Abdominal Cramps

  27. Contraindicaciones Propecia

  28. Cephalaxin Keflex Milk Dairy

  29. Viagra And Cialis Packages

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super