Ana Sayfa / Genel / Mamajoo Elektronik USB Tekli Göğüs Pompası

Mamajoo Elektronik USB Tekli Göğüs Pompası

Mamajoo Elektronik USB Tekli Göğüs Pompası

Tuna 4. ayını doldurmak üzere ve ben lohusalığı bahane ederek blog konusunda baya tembellik yaptım. Yazmayı planladığım çok fazla konu var ama önce çok memnun kaldığım Mamajoo Elektronik USB Tekli Göğüs Pompası için paylaşım yapmak istedim.

Ben her ihtimale karşı pompanın önceden hazır olmasından yanayım. Eğer hastane pompasını kullanmak istemezseniz doğum sonrası yoğun bakım gerektiği durumlarda işinize yarayacaktır. Ayrıca anne sütü saklamanın da gerektiğine inanıyorum. Dondurucuda 3-6 ay arası sütleri saklayabilir ve süt kesildiği, hastalık yaşadığınızda ya da bebeği emanet edip dışarı çıkmanız gerektiği zamanlarda işinize yarayabilir.

Mamajoo Elektronik USB Tekli Göğüs Pompasını hamileliğimin 6. ayında baya araştırma yaparak almıştım. O sıralarda Hassas Anne Ece’nin Mamajoo paylaşımları da almayı kesinlikle istediğim bu marka konusunda fikirlerimi netleştirdi. Bu konuda kararımı fiyat performans olarak en iyi olanını seçmeye çalışarak verdim. Benim aldığım dönemde E-Bebek mağazalarında Mamajoo Elektronik USB Tekli Göğüs Pompası neredeyse 70-80 tl’de indirimdeydi. Yakın zamanda da anne sütü saklama ürünleri ve göğüs pompalarında E-Bebek mağazaları ve internet sitesinde indirim de vardı. Yani oldukça başarılı bir alış-veriş oldu 🙂 Ben özellikle bebek alışverişinin büyük kısmını ürün çeşitliliği ve indirimlerinden kaynaklı E-Bebek’ten yapıyorum.

İlk anneliğimde elle sağma yapılan bir pompa kullanmıştım. O dönem o kadar zorlandım ki bazen sırf sağma işleminin zorluğundan kaynaklı yapmak istemiyordum. O sebeple bu kez öncelikle elektronik bir pompa aradım. Aldığım pompa bu anlamda çok rahat oldu. Elle sağma yaptığım dönemler çok canım yapıyor ve yaralarım artıyordu. Mamajoo ile sağma yaptığımda bu anlamda hiç zorluk yaşamadım.

Mamajoo Elektronik Tekli Göğüs Pompası Özellikleri

Mamajoo Elektronik USB Tekli Göğüs Pompası özellikleri

  • Güç: Input: 100-240V ~ 5o/60Hz Output: 5-6V 1A DC
  • Çalışma Süresi: 30 dakika
  • Ağırlık: 0,150 kg
  • Uygun Olduğu Avrupa Standardı: CE- EN60335, EN55014 ve EN61000
  • Markanın Ait Olduğu Ülke: Almanya &Türkiye
  • Üretim Yeri: Türkiye

Paket içerisinde sağma mekanizmasının parçaları haricinde 1 tane 150 ml biberon mevcut. Tek beğenmediğim kısmı biberonu oldu. Kutu içerisindeki biberonu sağma aparatına takmak oldukça zor oluyordu ama ayrıca aldığım yedek Mamajoo biberonları rahatlıkla kullandım. Muhtemelen bana dişleri sorunlu bir biberon denk geldi.

Mamajoo Elektronik Tekli Göğüs Pompası

Pompaya ilk kez hastanede Tuna yoğun bakımdayken ihtiyacım oldu ama yanımda değildi. Beklediğimden erken hastaneye gitmem gerektiği için pompanın steril işlemini daha yapmamıştım. Mecburen hastane pompası kullandım ve Tuna’ya anne sütü gönderdim. Eve geldiğimde pompayı ilk kullanmaya başladığımda düşük ayarda çalıştırdım. Zamanla gücünü arttırarak kendime göre ayarladım. Çekim gücünün çok kademeli ayarlanabilmesi oldukça hoşuma gitti.

Mamajoo Elektronik Tekli Göğüs Pompası

Tuna’yı emzirmeye başladıktan sonra da fırsat buldukça sütümü sağıp dondurucuya attım. Bu anlamda bebeğim gurme olmadığı için şanslıyım. Çünkü sağdığım sütlerden ben evde olmadığım zamanlarda annem kaşık ile içirdi ve Tuna reddetmedi. Bu arada Tuna asla emzik ve biberonu kabul etmiyor. Biberonla içirmek daha kolay olacağından bir kaç defa denedim ama asla istemedi. Aslında kaşıkla içmesinin avantajları da var. Birincisi bebek memeden vazgeçmiyor ikincisi de ek gıdaya hazırlanıyor.

Son 2-3 gündür Tuna uzun uykulara başladığından gece yatmadan önce göğüslerimi pompa ile boşaltıyorum ve dondurucuya atıyorum. Her iki göğüsü de boşaltmak sütün artmasına da yardımcı oluyor.

Sağma makinesi ile sütü arttırmanın diğer bir yolu da bir göğüsü bebek emerken diğer göğüsü sağmakmış. Bu yöntemi de bir kaç kez denedim. Benim için zor oldu ama siz yapabilirseniz aklınızda bulunsun.

Sütü arttırmak noktasında ve kesilmesi noktasında herkesin bildiği ama yinede dile getirmek istediğim bir şey var. Sütü arttırmanın en sağlıklı yolu kesinlikle bol su içmek ve stresten uzak kalmak. O yüzden tüm annelere sağlıklı ve huzurlu bir lohusalık diliyorum.

Bu yazım anneliğe hazırlanan ve göğüs pompası arayan annelerin umarım işine yarar.

 

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Kirpi Piki'nin En Güzel Günü - Ren Çocuk

Kirpi Piki’nin En Güzel Günü (Kitap İncelemesi)

Akşam aldım elime yine çocuk kitabı okudum. “Kirpi Piki’nin En Güzel Günü”nü bugün Tuna’ya sunacağım zevkle. …

5 yorumlar

  1. Elektrikli bu pompalar annelerin kesinlikle kurtarıcısı. Tuna çok güzel ve tatlı bir bebek. Allah her iki yavrunuza güzel bir ömür versin ? Sevgiler ?

  2. Özellikle çalışan annelerin olmazsa olmazı bu pompalar. Seni de yeni bebeğin hayırlı olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super