Ana Sayfa / Ne Nedir? / Asya H3N2 Virüsünden Nasıl Korunuyor?

Asya H3N2 Virüsünden Nasıl Korunuyor?

Çok uzun süredir hastaneler hasta çocuklarla dolu. Yeni nesil gribin adı H3N2’ymiş. Asya’da geçtiğimiz günlerde kapıldı bu salgına. Çok sayıda insanı yataklara düşürüp ateş ve halsizliğe neden oluyormuş bu virüs. Biz böyle bir sorun yaşamadık ama kesilmeyen öksürüklerle başladı.

İlk gün biraz burnu aktı, fazla süremden kesildi. Bu durumu başta alerjiye bağladık ama 4 gün sonra tekrar burun akıntısı başladı ve beraberinde kulak ağrısı oldu. Hemen doktora gittik. Tabi ki Dr. Ahmet Hasanzade’ye Bu süreçte kesinlikle antibiyotik ve ya soğuk algınlığı ilacı vermedim. Ağrı kesici “calpol” ve öksürük şurubu “benical” vererek takip ettim. Birçok uzmanında önerdiği gibi doktorumuz da adaçayı, ıhlamur, zencefil, karabiber ve karanfil gibi bitkilerle çay yapıp bu gribi yenebileceğimizi söyledi.
Bu arada kulak ağrısının sebebi de kulak nezlesiymiş. Onu eczanede hazırlanan bir burun damlasıyla tedavi ediyoruz.

Dikkat: Tariflerin içerisindeki herhangi bir besine karşı alerjiniz ya da alerji şüpheniz varsa lütfen denemeden önce doktorunuza danışınız.

Ihlamur
Ihlamur içerisindeki bileşenlerden bazılarının iltihap giderme ve ağrı kesici etkisi varmış. Aynı zamanda boğazı yumuşatarak tahrişi önlüyor ve soğuk algınlığı şikayetlerinin hafifleterek tedaviye yardımcı oluyormuş
Adaçayı
Ağız ve boğaz iltihaplarında etkili bir bitkiymiş adaçayı. Dolayısıyla kesinlikle kaynatılmadan demlenen adaçayı ile hazırlanan gargaranın bu amaçla kullanılması öneriliyor.
Zencefil
Bilimsel çalışmalar sonucunda zencefil içerisindeki bazı bileşenlerin kuvvetli iltihap giderici etkisi bulunduğu ortaya çıkmış.
Karanfil
Karanfilin ağız ve boğazda bakteri, mikromantar veya virüslerin yol açtığı ağız ve boğaz enfeksiyonlarında antiseptik olarak ve ağrı hissini hafifletici etkisi varmış. Özellikle Seylan tarçını kabuğu ile çay ya da gargara olarak tüketilmesi oldukça faydalıymış. Ayrıca bileşeninde bulunan uçucu yağının antibiyotiklerin etkinliğini artırdığı söyleniyor.
Karabiber
Top ve toz formlarındaki karabiber meyveleri ile hazırlanan çayın gargara şeklinde boğaz enfeksiyonlarında yararlı olduğu bilinmektedir. Özellikle boğazda soğuk algınlığı belirtilerinin ilk hissedildiği süreçte uygulanması durumunda daha etkili oluyırmuş. Ayrıca bağışıklık sistemini düzenleyici, yangıyı ve spazmları giderici, kanserleşmeyi önleyici etkileri de varmış.

Özellikle son yaşadıklarımızdan sonra antibiyotikten çok korkuyoruz ve mümkün olduğu kadar doğal yolları kullanıyoruz. Asya’ya bunların yan ısıra hafif bir ağrı kesici takviyesiyle bu dönemi sorunsuz bir şekilde atlattı.


Kaydet

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Vegan Köfte (Pirinç Köftesi)

Vegan Köfte (Pirinç Köftesi)

Vegan beslenme şu sıralar oldukça gündemde olan ve Vejeteryan beslenmeye göre daha katı kuralları olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super