Ana Sayfa / Yemek Tarifleri / Tatlılar / Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli

Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli

Bizim kayınpederin sabah kahvaltıları tereyağı ve reçelden ibaret. Kayınvalidem de o nedenle sık sık reçel yapıyor ve pratik tarifleri tercih ediyor. Düdüklü tencerede ayva reçeli de en çok tercih ettiğiklerinden birib. Bir seferde bir kaç kavanoz yapıyor ve pederin 2 aylık kahvaltısı hazır 🙂

Benim de vişne reçelinden sonra en sevdiğim reçeldir ayva reçeli. Daha önce denemeyenlerin bu tarifle denemelerini kesinlikle tavsiye ederim.

Ayva hem lezzetli hem de çok sağlıklı bir meyve. Özellikle mide yaralarına birebirmiş haberiniz olsun. Ayrıca ben kış boyunca alınan tüm ayvaların çekirdeklerini dondurucuda saklıyorum ve bunu jel krem yaparak emzirme dönemi kullanacağım.

Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli için Malzemeler

  • Ayva
  • Şeker
  • karanfil
  • su
  • limon suyu

Ayva reçelinin malzemeleri yazarken ölçü belirtmedim. Çünkü bu reçelin malzemelerini elinizdeki ayvalara göre belirleyeceksiniz.

Öncelikle ayvaları yıkayıp soyun ve çekirdeklerini ayrı bir yere ayırın. Ayvaları doğrayıp kararmaması için su dolu kabın içine atın.

Not: Ayva reçeli diğer reçeller gibi şekerde bekleterek yapılmaz. O an malzemesinin hazırlanıp pişirilmesi gerekir.

Ayvaları sıkıştırarak bir kaseyle düdüklü tencereye alın.  Ne kadar ayva koyduysanız o kadar şeker ekleyeceksiniz. Mesela 6 bardak ayva olysa 6 bardak şeker gibi…

Benim 5 kase ayvam çıktı ve yaklaşık yarım kaseyi biraz geçkin su ekledim. Yarım kase kadar su ekleyin.

Suyunu da ekledikten sonra karanfil ve ayva çekirdeklerini ekleyin.

Tencerenin düdüğü açıkken tıslayana kadar pişirin. Sonra düdüğünü kapatıp 10 dakika daha pişirip altını kapatıp düdüklüyü dinlendirin.

Tencerenin ağızını açtıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte pişirin ve bu sırada 3-4 damla limon suyu ekleyin.

Dilerseniz çekirdeklerini bu aşamada alabilirsiniz.

Hemen kullanmayacaksanız sıcakken konserve yapar gibi sıcak kavanozlara doldurup, ağızını güzelce kapatın ve ters çevirip bekletin.

Afiyet Olsun

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Tüm Yapım Aşamalarıyla: Kolay Şekerpare Tarifi

Özel günlerin ve bayramların vazgeçilmezi olan şekerpare tatlısı, Türk mutfağının gururu olan tatlı çeşitlerinden biridir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super