Ana Sayfa / Genel / İkinci Kez Annelikte 37. Hafta (3. Trimester)

İkinci Kez Annelikte 37. Hafta (3. Trimester)

Kesinlikle 32. hafta ve 37. hafta arasında en zor dönemdi benim için…

Sıcaklar iyice bastırdı.

Gece uyku sorunu başladı.

Karnım büyüdükçe reflü azdı.

Ve en büyük stres bebekte yaşadığım sorunlar oldu.

Öncelikle 34. hafta gibi boynuna iki tur kordon dolandı. Doktor 2 tur kalırsa sezaryen gerekebilir ve düzenli olarak kontrol etmemiz lazım. Kordon gerilir ya da 1 tur daha dolarsa hemen bebeği almamız gerekebilir dedi. Eğer kordon 1 tur açarsa normal doğum mümkün olur dedi ve benim için stresli bekleyiş başladı. O hafta sürekli hareketlerini takip ettim. Haliyle sona yaklaştıkça zaten hareketin şiddetinde azalma oluyor bir de sürekli takip etmek ciddi geriyor insanı. Kordon dolandığını fark ettiğimizden bir hafta sonra yani 35. haftada kordon bir tur açıldı ve hem bebeği hem de normal doğumu riske atacak bir sorun kalmadı. O hafta bayram tatiline denk geldi ve kızın da yokluğunda doktordan izin alıp yakın mesafe bir tatil yaptık.

Bu arada hamileyken tatil de zor bilginize… En azından hava değişikliği olur diyorsunuz ama sıcak hava, ayaklar davul, zaten kendi yatağında zor uyurken bilmediğin bir yatakta yatıyorsun tadı yok yani…

Biz kordon sorununu çözdükten sonra küçük beyde kilo sorunu çıktı. Aslında kilodan ziyade karnı haftasına göre büyük olunca şeker etkisi sorunu baya bir gerdi beni. Bana yapılan şeker yüklemesinde 120 gibi bir sonuç çıkmıştı. Yani oldukça iyi ama bebekte son haftalarda şeker etkisinin çıkması beklenmedik bir şey oldu. Acilen ciddi diyete girdim ve beyaz un, şeker ve tuzu tamamen kestim. Tarçınlı su ve şekerimi dengelemesi için şekersiz hazırlanan kiren (kızılcık) ekşisi içtim bol bol… 5. günün sonunda ben 1,5 kilo verdim. Bebeğin karnı haftasına uygun hale geldi ve o hafta kilo almayarak her anlamda haftasının dengesini yakaladı.

Bundan sonraki aşamalarda diyeti bu kadar sıkı uygulamayacağım ama en azından şekeri tüketmeyerek bebekteki şeker etkisinin artmaması için uğraşacağım.

Son iki haftadır kontroller öncesi NST’ye de giriyorum. Şimdilik hiç bir sancı belirtisi yok. Yani bizim paşa halinden oldukça memnun… Bu arada tahin ettiğim gibi oldukça saçlı bir bebek geliyor sanırım. Lüle lüle uzamış saçları son 2 ultrasonda gördük 🙂

Hastane için ilk hazırlanan şey bebek hediyelikleri oldu.

Hediyelikleri kardeşim bir arkadaşı ile hazırladı. Hepsi el emeği zürafa anahtarlıklar. Bunların yanında Tuna için emzik tutacağı ve Asya ve Tuna için zürafa şeklinde uyku arkadaşı da hazırladılar. Bana sadece etiketleri ve paketlemesi kaldı 🙂

İkram olarak da kare şeklinde lokum kutularında lokum ve klasik lohusa şerbeti ikram edeceğim. Kullan at plastik bardaklar bakarken Madame Coco‘nun eski sezon küçük kadehlerinin Trendyol‘da oldukça ucuza satıldığını gördüm aldım. Lohusa şerbetini cam kadehlerde ikram edeceğim. Fiyatı da neredeyse kullan at bardaklar kadardı ve bunlar sonradan da kullanabileceğim çok şık bardaklar.

Hastane çantasında da 1-2 ufak tefek şey dışında eksik kalmadı. Bir sonraki yazımda da hastane çantası detaylarından bahsedeceğim.

 

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Kirpi Piki'nin En Güzel Günü - Ren Çocuk

Kirpi Piki’nin En Güzel Günü (Kitap İncelemesi)

Akşam aldım elime yine çocuk kitabı okudum. “Kirpi Piki’nin En Güzel Günü”nü bugün Tuna’ya sunacağım zevkle. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super