Ana Sayfa / Yemek Tarifleri / Alternatif Tarifler / Fırın Ekmeği Tarifi

Fırın Ekmeği Tarifi

Fırın Ekmeği Tarifi

Koronada gönüllü karantinamdaki 14. günümden bildiriyorum…

Çok uzun süredir yazmıyordum. İş, çocuklar vs derken bloğu baya boşladım. Şimdi korona virüsü yüzünden çoğunluk evden çalışıyor ben gibi.

Evden çalışmaya başlamamın 14. günü bugün. Geçen hafta evden eğitim başladı. Ev tam bir panayır… Yarın da online eğitim başlıyor. Ev, iş, eğitim ve yanında bir de bebek o kadar zor ki. Umarım bu günler bir an önce bitecek ve bizler işe, çocuklar okula gitmeye başlayacak.

Geçtiğimiz günlerde eşim ekmek gibi ihtiyaçlar için sınırlı dışarı çıktı ama artık öyle bir boyuta geldi ki iş, kesinlikle çıkmamaya karar verdik. Ekmeği evde yapmaya başladım. Şu sıralar evdeyken hem bloğuma biraz olsun vakit ayırayım istiyorum ve ilk olarak taze taze bir fırın ekmeği tarifi yazayım dedim.

Fırın Ekmeği için Malzemeler

  • 350gr ılık su (yaklaşık 2 su bardağı kadar)
  • 2 yemek kuru kaşığı maya
  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Fırın Ekmeği Tarifi

Kuru mayayı su ve şeker ile bir kapta karıştırın. Mayanız aktif maya ise beklemenize gerek yok ama aktif maya değilse 10dk bekletin. Bu sırada yoğurma kabına un ve tuzu ekleyip,  ortasını açın. Mayalı suyu yavaşça döküp yoğurmaya başlayın. Hamur oldukça ele yapışan bir hamur oluyor.

Fırın Ekmeği Tarifi

Üzerini temiz bir bezle örtüp, sıcak ortamda 40 dk mayalanması için bekleyin.

Mayalanan ekmek hamurundan bezeler yapın. Küçük boy yaptım ben 6 tane beze oldu.

Fırın Ekmeği Tarifi

Bezeleri dilerseniz uzun, dilerseniz yuvarlak ekmek şeklinde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. 20dk kadar üzerini temiz nemli bir bezle örterek tepside mayalanmaya bırakın.

Mayası gelen ekmeklerin üzerine keskin bir bıçakla kesik atın ve üzerine iyice çıptığınız yoğurttan sürün. Yoğurt kızarmasını ve çıtır olmasını sağlayacak.

Fırını 200 derecede içerisine ısıya dayanıklı bir kapta su koyarak ısıtın. Isıttığınız fırına ekmekleri koyun ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırında su olması önemli 🙂

Fırın Ekmeği Tarifi

Evde ekmek gerçekten lezzetli ama bir an önce koronalı günlerin geçmesi ve evimizdeki karantinanın bir an önce bitmesi dileği ile…

Afiyet Olsun. 

 

 

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Kirpi Piki'nin En Güzel Günü - Ren Çocuk

Kirpi Piki’nin En Güzel Günü (Kitap İncelemesi)

Akşam aldım elime yine çocuk kitabı okudum. “Kirpi Piki’nin En Güzel Günü”nü bugün Tuna’ya sunacağım zevkle. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super