Sünger Kek Tarifi

Sünger Kek Tarifi

Koronavirüs salgını hepimizi evde mutfağa yoğunlaştırdı sanki. Ekmek, kek, poğaça derken umarım kapılardan sığarız korona bitip hayat normale döndüğünde. Benim karantinamın 38. günü. Bu sürede sadece 3 kez ufak alışverişler için dışarıya çıktım. İlk günler “Ohhh! sokağa çıktım.” diye senirken; son çıkışımda fazlasıyla gerildiğimi hissettim. Kardeşime sarılamıyorum, öpemiyorum, insanlar gergin, konuşmuyorlar bile. Elini attığın her şeyden şüpheleniyorsun. En son asansöre komşum ile bindiğimde kafasındaki kocaman siperlikle iyice gerildim. “Ne hale geldik.” demekten kendimi alamadım. Eve girdiğimde inanılmaz gergindim. Kendime gelmek için sıcak suyu bastım kafamdan aşağıya…

Bugün 23 Nisan… Cumhuriyetimizin 100. yaşı… Ve biz evlerimizde çevirim içi ortamda 23 Nisan’ı kutladık. Çocuklarımız bugün okullarında değil, evlerinde İstiklal Marşı söylediler.

Tabi ki Cumhuriyetimize, Ata’mıza olan bağlılığımız her zaman her yerde coşkumuzu yaşamaya engel değil ama yine de içim çok acıdı…

Ben buradan da herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak istiyorum. Ve diliyorum ki şu süreç bitsin gitsin bir an önce. Çocuklarımız bahçelerde, parklarda, çimenlerde yuvarlanarak doyasıya yazın tadını çıkarsınlar… “Koronavirüs” adını duymak bile geriyor artık.

Gelelim ev ahalisinin bayıldığı sünger kek tarifime. Kesinlikle denemenizi öneririm. Şimdiden afiyetle 🙂

Sünger Kek Tarifi için MalzemelerSünger Kek Tarifi

  • 4 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 125 gram eritilmiş tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt ya da 1 çay bardağı yoğurt (ben bu tarifimde bol sulu yoğurt kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 5- 5,5 çay bardağı un

Tereyağını yakmadan kısık ateşte eritin ve sıvı yağı da içerisine ekleyip karıştırın.

Yumurtaların sarısını ve akını ayırıp ayrı kaplara alın. Özellikle akını çırpacağınız kabın cam olmasına özen gösterin.

Yumurta akına 1 tutam tuz ekleyip, en yüksek devirde köpük olana kadar çırpın. Köpük köpük olunca malzemelerdeki şekerin yarısını yavaş yavaş ekleyip, karıştırmaya devam edin. Köpük parlak bir hal alacak ve kalıp gibi olarak.

Yumurta sarısına 4 yemek kaşığı sıcak suyu ekleyip mikserin en yüksek ayarında çırpın. Krema gibi olunca kalan bir çay bardağı şekeri yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyin ve altın sarısı bir köpük gibi olana kadar çırpın. Bu aşamada dilerseniz zerdeçal, tarçın gibi baharatlar eklemek isterseniz ekleyip biraz daha karıştırabilirsiniz. Yağ karışımı ve sütü ya da sulu yoğurdu yavaşça, köpürmeyi söndürmeden karıştırın.

Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve çok yavaş karıştırmaya devam edin. Tel çırpıcı ya da spatula ile karıştırabilirsiniz. Bu aşamada yumurta akınızı parça parça ve spatula ile aşağıdan yukarıya doğru karıştırarak, birkaç seferde ekleyin.

Sünger Kek Tarifi

Fırını hamurunuzu hazırlarken 160 derecede ısıtmaya başlayın. Karışımı borcam ya da kek kalıbına döküp önceden ısıttığınız fırına verin. Yaklaşık bir saat fırın kapağını hiç açmadan pişirin. Piştikten sonra fırın kapağını hafif açıp 15-20 dakika kadar bekletin ve keki fırından çıkarın. Soğuduktan sonra servise hazır.

Sünger Kek Tarifi

Afiyet Olsun

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Tüm Yapım Aşamalarıyla: Kolay Şekerpare Tarifi

Özel günlerin ve bayramların vazgeçilmezi olan şekerpare tatlısı, Türk mutfağının gururu olan tatlı çeşitlerinden biridir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super