Ana Sayfa / Alerji / Alerji gripten nasıl ayrılır?

Alerji gripten nasıl ayrılır?


Uzmanlar diyor ki “Alerji ile ilgili yapılabilecek en kötü tercih, alerjik şikayetleri normal kabul edip hayata öylece devam etmek.” Biz de bu yanılgıya düştük. İnsan başına gelmeden bilmiyor tabi, griptir, üşütmüştür diyerek geçiştirdik. 
Bu yazıyı da bu nedenle paylaşıyorum. Kulağınıza küpe olsun…
Uzmanlar, tedavi edilmeyen alerjilerin yaklaşık yüzde 60’ının astıma dönüştüğünü söylüyor. İlkbahar mevsimi, çoğumuzu mutlu ediyor ancak alerjisi olanlar için her tarafta uçuşan polenler burun akıntısı, hapşırmalar, gözlerde kızarıklıklar, kaşıntılar, uykusuz geceler ve gün boyu devam eden yorgunluk anlamına geliyor. Alerji uzmanlarının “alerjik rinit” teşhisi koyduğu bu hastalık, her geçen gün daha çok insanın özellikle de iş ve okul hayatını olumsuz etkiliyor. Alerjiyi olağan karşılayıp tedavi yoluna gidilmediğinde ise çok daha kötü bir sonuç ortaya çıkıyor, alerjinin astıma dönüşeceği daha tehlikeli bir süreç başlıyor.
Uzmanlar vücudun birçok maddeye karşı alerjik tepki geliştirebileceğini söylüyor ve özellikle alerjik rinit hakkında önemli uyarılarda bulunuyor. Bahar mevsiminin yaklaşmasıyla alerjik rinite bağlı şikayetler yoğunlaşıyor. Dediklerine göre, en sık karşılaştıkları alerji türü, alerjik rinit ve alerjik astım. Özellikle bahar aylarında alerjik burun akıntıları, hapşırma, kaşıntı gibi şikayetlerle hastanelere başvuranların sayısı oldukça artıyor. Polenlerle ve alerjenlerle temastan sonra oluşan bu şikayetler, alerjik rinitin belirtileridir. Özellikle çok yoğun polene maruz kalındığında, birçok kişide bu şikayetlere ek olarak nefes darlığı, öksürük gibi astım şikayetleri de ortaya çıkıyor.
ALERJİYİ KANIKSAMAYIN
Uzmanlar alerjinin sadece polenlerin yoğun olduğu bahar aylarında değil, yıl boyu devam ettiğini söylüyor. Ev tozları, küfler, evde beslenen hayvanlar bu şikayetlerin yıl boyu devamına neden olabilir. Ancak insanların bir kısmı, bu şikayetleri artık normal karşılamaya başlıyor. Enfeksiyona ve soğuk algınlığına bağlı olarak devamlı burun tıkanıklığı ve sinüzit atakları yaşadığını düşünüyor. Oysa bu şikayetlerin altında da alerjik tepkiler var. İşin tehlikeli olan boyutu ise şu, eğer alerjik rinit kontrol edilmezse geniz akıntısı, öksürük, nefes darlığı ve astımla sonuçlanan bir süreç başlıyor. İnsanlar, maalesef hafif astım semptomları başladığında göğüs hastalıkları polikliniğine başvuruyor. Oysa erken dönemde tedavi edilmeyen alerjilerin yüzde 60’ı astıma dönüşebiliyor. Bir başka deyişle astım hastalarının yüzde 60-80’inin altında alerjik hastalıklar yatıyor.
ALERJİ GRİPTEN NASIL AYRILABİLİR?
Alerjide ciddi bir ateş olmaz.
Belli mevsimlerde, özellikle bahar aylarında ortaya çıkar.
Burun akıntısı, kaşıntısı ve tıkanıklığı olur ama sarı yeşil akıntı olmaz
Sadece şeffaf burun akıntıları olur.
Şikayetler bir aydan uzun sürer.
Koku hissi kaybı olmaz.
Burunda, boğazda, kulaklarda kaşıntı olur.
Kişi arka arkaya defalarca hapşırır.
 

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Doğal Öksürük şurubu

Doğal Öksürük Şurubu

Mart ayı içerisinde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey oldu öksürük şurubu. Okul yaşındaki tüm çocuklar …

14 yorumlar

  1. Sonradan sonraya bende de bir alerji durumu ortaya çıktı. Benim alerjim yok dememek lazım.

  2. Benim genetik astım hastası olduğumu 33 yaşımda öğrendiğim gibi. Durum böyle maalesef :/

  3. Çok önemliymiş gerçekten. Bazen atlayabiliyoruz. Geçer sanıyoruz. Ama ihmal etmemek gerek. Teşekkürler bu bilgilendirme için. Sevgiler..

  4. Hani derler ya başa gelmeyince bilinmiyor diye canım çok da doğru sizle böyle önemli konulaı yayınladıkça paylaşıyorum ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar iyi diye sevgiler.

  5. güzel bir yazı olmuş bilgilendirme için teşekkürler.

    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/

  6. Alerji o kadar yaygınlaştı ki. Öncelikle beslenme ve yaşam alanlarının düzenlenmesi gerekiyor sanırım. Çünkü bazı alerjilerinin temelinde yaşanılan alanın rutubeti, tozluluğu da etken olabiliyor..

  7. İhmal etmemek gerekir bende bu sorununu yaşayanlardanım çok zor.

  8. Çok teşekkür ederim Hatice hanım önemsediğiniz ve paylaştığınız için. Alerjik farkındalık maalesef çok fazla yok. Elimizden geldiği kadar duyurmaya çalışıyrouz sevgiler

  9. Evet gerçekten önemli. Alerji şüphesi farkedildiği anda doktora ama uzman bir doktora gitmek gerek. Maalesef uzman olmayan doktorlar anlayamayabiliyor

  10. Doktorumuzun dediği şöyle. Titizlik hastası anneler çocukları astım ediyor diyor. Çocuğu doğar doğmaz fanusta gibi yetiştirmemek lazım. Kimisi genetilk ama kimisi de bizim elimizde. Sevgiler

  11. Evet çok geçmiş olsun :/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super