Karadutlu Muhallebi

Hava ısındıkça yemek yemek bile zulüm oluyor. Ben de Asya tatlıyı çok sevdiğinden çikolata pasta yerine şekerini azaltıp renklendirerek soğuk soğuk muhallebi yedirmeyi tercih ediyorum. Zerdeçallı, tarçınlı, siyah üzümlü, gül damlalı, damla sakızlı, narlı muhallebi derken bu kez de karadutlu muhallebi hazırladım. Hazır karadut mevsimiyken değerlendirmek istedim.

Karadut şurubun da aft yaralarında kullanmak için evde hep bulundururum. Size de önerim böyle durumlarda hızlı ve ilaçsız çözüm olarak karadut kullanabilirsiniz. Eczane ve aktarlarda karadut şurubu olarak küçük şişelerde satılıyor.

Karadutlu Muhallebi için Malzemeler

  • 1 litre süt (biz keçi sütü kullanıyoruz)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Karadut

Ben yaklaşık yarım kilo kardutu yedikten sonra kalanları değerlendirdim. Tahminen 200gr kadardır.

Karadutları üzerini biraz geçecek kadar soğuk suya koydum ve bir taşım kaynattım. Kaynayan karadutları soğuduktan sonra iyice yoğurarak süzgeçten geçirdim. Bu aşamada eldiven kesinlikle kullanın çünkü lekesi tırnaklara bile işliyor.

Soğuk ve süzülmük karadut suyunun içerisine nişasta ve mısır ununu ekleyip karıştırdım.
Şeker ve sütü derin bir tencerede orta ateşte ve sürekli karıştırarak kaynattım. Kaynayan karışıma karadut suyunu ekledim ve kıvam alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirdim.
Kaynayıp dilediğim kıvama gelince kaselere paylaştırdım. Oda sıcaklığına gelen muhallebileri sağlamlarından karadutlarla süsledim. Siz dilerseniz birer küçük yaprak nane de kullanarak daha güzel bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Tüm Yapım Aşamalarıyla: Kolay Şekerpare Tarifi

Özel günlerin ve bayramların vazgeçilmezi olan şekerpare tatlısı, Türk mutfağının gururu olan tatlı çeşitlerinden biridir. …

13 yorumlar

  1. Bence harika çok açıklayıcı ve bilgilendirici bir yazı olmuş çok faydalanma fırsatı buldum sayenizde teşekkürler.

  2. Comprar Genericos Kamagra

  3. levitra lower back pain

  4. Kanada Levitra Bestellen

  5. Precio Priligy 30 Mg

  6. Generic Levitra From Uk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super