Ana Sayfa / Genel / Harika Hayaller (Kitap İncelemesi)

Harika Hayaller (Kitap İncelemesi)

 

Hayaller üzerine bir çok yazım var. Zira hayal kurmayı fazlasıyla seven bir insanım. Yaş büyüdükçe hayallerin küçüldüğünün de farkındayım ama bunu terse çevirmek için de elimden geleni de yaparım.

Çocuklar müthiş bir hayal gücü ile doğar. Ancak bunu geliştiren ya da sekteye uğratanlar da ebeveynler ve geniş ailesi olur. Hayali oyunlar o kadar kıymetli ki… Mısırdan anne, ayıdan baba, kaşıktan yatak… Bazen bunlar saçma oyunlar gibi gelir ailelere ve her şeyi kullanma kılavuzuna göre kullanmayı öğretirler çocuklara. Oysa, keyifle oynanan hayali oyunlar çocuklara fark etmeden problem çözme yeteneği kazandırır. Sağlıklı bir hayal gücüne sahip herkes, hayatta karşısına çıkan problemleri ve buna bağlı olarak çözümleri hayal ederek mantıklı bir sonuca varabilme yeteneğine sahip olur.

Bir çok kişinin yaptığı gibi asla hayal gücü deyip geçmeyin. Bu hayal gücü karakter, özgüven, başarı ve tüm iletişim becerilerini doğrudan etkiliyor. Hayata karşı güvensiz ve savunmasız bireyler olsun istemiyorsak bir çocuğun haya gücünü asla sekteye uğratmamalıyız.

Oyun ve hayal gücü bir çocuğun hatta bir yetişkinin sahip olabileceği en kıymetli kazanımdır.

Şimdi size bir kitaptan bahsedeceğim. Harika Hayaller… Gerçi hayalin harika olmayanı var mıdır acaba?

Yakın zamanda Tuna için edindim bu kitabı. Aynı vakitte yine aynı yayınevinin bir kitabı olan Yogayım Ben (I am Yoga) kitabını da Asya için almıştım. İyi ki almışım dediğim 2 kitap… “Ben Yogayım” kitabı detaylarını da buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Gelelim Harika Hayallere…

Kitap Altın Kitaplar Yayınevi’nden çıkan, kaliteli bir baskıya sahip. Dallas Clayton kalemi ve çizimi ile 57 sayfadan oluşuyor. Az sesli olması tamamen hayal gücünü görsellerle desteklemeyi hedefliyor. Metinler de kısa ve hayal gücüne konsantre olmaya odaklı. Gözlerini kapa ve kendini dinle… Bu bir çocuk için çok kıymetli bir kazanım.

5 yaş ve üzeri için oldukça ideal olduğunu düşünüyorum. Ancak ben 10 yaş ve 3 yaştan bildiriyorum. Her ikisi için de çok güzel bir deneyim oldu 🙂

Kitap arka kapağı çok güzel anlatmış aslında. Şöyle diyor:

“Çocukluğun rengidir hayaller; sınırsız, koşulsuz, rengârenk, yaratıcı… Harika Hayaller kitabı, düşünmek ve düşlemek sahip olduğumuz en değerli şeylerdir diyor. Tüm ümidini ve planlarını evlere, arabalara hatta mobilyalara dönüştürenler onları kaybettiğinde yollarına devam edebilecekler mi acaba? Oysa zihnimiz bize durmaksızın hayal kurmamızı söylüyor. Düşünsenize, onlar asla kaybolmaz, eskimez, bozulmazlar… Haydi hayal kuralım, hatta hayal kurmanın da hayalini kuralım! Dallas Clayton, Harika Hayaller kitabıyla çocuk dünyasını, hayal kurmanın güzelliğini, farklılıkların değerini ve asla vazgeçmemek gerektiğini sıcacık bir dille anlatırken hepimize müthiş bir evrenin kapısını aralıyor.”

Siz yetişkinler lütfen önce siz okuyun. Bakalım zihniniz araba-ev mi yoksa sopadan at-ya da bulutlardan düşen şekerlemeler gibi harika hayaller mi istiyor 🙂

Kitap 1. Hamur kağıda 64 sayfa ve 15,5 x 23 ebadında.

Keyifli okumalar…

 

Sosyal medya hesaplarım:

Instagram için buraya 

Facebook için buraya

YouTube için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Hakkında bahareli

Kontrol Et

“ŞARLATAN” – Aytuğ Tunç

“Kendi yarattığı yüzle mutlu olamayanlara…” diyerek başlıyor “ŞARLATAN” ‘Tanrı insana bir yüz verir, insan ise …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super