Ana Sayfa / Alerji / Keçi Sütü Nereden Alınır?

Keçi Sütü Nereden Alınır?


İnek sütüne göre kalsiyum oranı %13 daha fazla olan keçi sütünü bulmak eskiye göre çok daha kolay. Anne sütüne en yakın süt olması nedeniyle aileler keçi sütünü çok sık tercih eder oldu. Keçi sütünün ana proteini olan kazein oranının inek sütüne oranla daha düşük olması ve daha küçük partiküler yapıya sahip olması keçi sütünün sindirilebilme kabiliyetini artırıyor. Bu nedenle keçi sütünü bebekler rahatlıkla içebiliyor. (Bebeklere verirken Anne sütüne daha çok benzemesi için biraz su katılarak seyreltilmesini öneriyor uzmanlar)
Keçi sütü bunun yanı sıra inek sütüne göre çok daha az alerjen ve kansere karşı koruyucu etkisi var. Uzmanların dediğine göre keçi sütü kalp sağlığından obeziteye, göğüs kanserinden prostat kanserine kadar, çok önemli kanser türlerine karşı koruyucu, ergonomik yaşam sağlayıcı bir besin bileşeni.
Bebek mamaları gibi toz keçi sütleri de bir çok yerde satılıyor ama doğal olanın her zaman daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.Gelelim alerjik çocuk ebeveynlerinin en büyük sorununa. Keçi sütü nereden alınır?

Öncelikle şunu bilmek lazım, her keçi sütü ürünü denilen şey maalesef %100 keçi sütü olmayabiliyor. Yani bu noktada eser miktar nedir önce onu bilmeliyiz. Eser miktarın ne anlama geldiğini öğrendikten sonra işimiz kolaylaşıyor. Mesela;

Atatürk Orman Çiftliği keçi sütü ve ürünlerini üretiyor ancak yoğurdunda, %5 oranında inek sütü var. Yani hem inek sütü hem de keçi sütü ürünleri üreten bir yerde eser miktarda dahi olsa bulaşma söz konusu oluyor. Alerjisinin boyutu şiddetli olan bir çocuk eser miktarda inek sütü içeren bir ürün tükettiğinde hiç hoş olmayan sonuçlar doğabilir. Bu ürünlerde etiketin üzerinde keçi yoğurdu diyor ama minicik yazılmış içerik etiketinde %5 inek sütünü görüyorsunuz. Kecheese markası da aynı şekilde bazı peynirleri karışım. Sadece Baltalı ve Bolana tesislerine inek sütü girmiyor. Bu nedenle lütfen kullanacağınız ürünlerin etiketlerini dikkatli okuyun ve markayı araştırın.

Baltalı ve Kecheese markasını büyük marketlerde bulabilirsiniz. Baltalı’nın büş ve tulum peyniri dahi var.
Eski kaşar, taze kaşar, sürme peynir, labne, lor, dil peyniri, krem peynir, uht ve günlük sütün yanı sıra light ürünleri de bulmak mümkün. Baltalı ürünlerini kendi satış sitesinden de alabiliyorsunuz. Marketten ya başka bir şarküteriden bu markalar haricinde keçi peyniri ya da her hangi bir keçi ürünü almaya kalkarsanız lütfen içeriğine bakın. Bir çoğunda inek sütü karışımı var.

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Vegan Köfte (Pirinç Köftesi)

Vegan Köfte (Pirinç Köftesi)

Vegan beslenme şu sıralar oldukça gündemde olan ve Vejeteryan beslenmeye göre daha katı kuralları olan …

Bir Yorum

  1. köylerden temin ediyoruz bizde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super