Ana Sayfa / Alerjensiz Tarifler / Mısır Ekmeği Tarifi ve Mısırın Faydaları

Mısır Ekmeği Tarifi ve Mısırın Faydaları

Asya’ya test yapıldığında sonuçlarda buğdaya karşı da alerji vardı. İlk günler bu yüzden inanılmaz zorlandım. Elimi attığım herşey alerjik!
Kısa süre sonra gerçekleşen ikinci kontrolde çok iyi bir bakım gördüğünü ve artık buğday verebileceğimizi söyledi. Bizim için buğdayın yerini doldurmak çok zor oldu. Çünkü günlük hayatta sürekli karşımıza çıktı.
Mısır unu, nohut unu, yulaf unu ve çavdar unuyla her şeyi yapmayı başardık ama bir çok şeyin mayası ve kıvamı buğday unu olmadan maalesef tutmuyor.
Bu süreçte en çok mısır ekmeği tükettik. Hatta içine peynir, zeytin ve dere otu katarak zenginleştirdik… Ekmeğini, kekini, muhallebisini ve çorbasını tükettik.
Aslında ben bu konuda şanslıyım. Kendim de çok sevdiğim için Asya’ya zaman zaman mısır ekmeği yedirmiştim ve o nedenle alerjisini öğrendiğimizde mısır unundan yana çok sıkıntı yaşamadık.

İçerisinde çok fazla karbonhidrat olan mısır, enerji için güzel bir kaynaktır. Kollesterole karşı korur, bağırsak sistemini olumlu etkiler, B1, B2 ve E vitamini içerir.
100gr mısır içerisinde 325 kalori enerji, 7,75gr protein, 47,5gr karbonhidrat, 0,5gr inorganik madde ve 0,8 gr lif vardır.

Mısır Ekmeği için Malzemeler

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı süt (ben keçi sütü kullanıyorum)
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt (ben keçi yoğurdu kullanıyorum)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 80 derecede su

Bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Üzerine 80 derece sıcaklığındaki suyu kek kıvamı alana kadar yavaşça ekleyin ve karıştırın. Su soğuk olursa ekmek hamurunuz soğuk demlemiş çay gibi köpürür ve pişmez. Suyun ısısını ayarlayabilmek için kaynar suyunuza bir bardak soğuk içme suyu eklemeniz gerekli ısıyı elde etmeniz için yeterlidir. Suyun kaynarlığının biraz kırılması gerek. Hazırladığınız hamuru kare borcama döktükten sonra hamurun üzerini bir kürdan yada bıçak yardımıyla çizerseniz piştiğinde dağılmadan kesebilirsiniz. 200 derecede önceden ısıttığınız fırında 30-40 dakika pişirmeniz yeterli.

Afiyet Olsun

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Vegan Köfte (Pirinç Köftesi)

Vegan Köfte (Pirinç Köftesi)

Vegan beslenme şu sıralar oldukça gündemde olan ve Vejeteryan beslenmeye göre daha katı kuralları olan …

19 yorumlar

  1. Bu ekmeğe şeker konursa hiç bir özellği kalmaz ki

  2. Ahmet Bey dilemezseniz koymayabilirsiniz ancak; lezzet veriyor emin olun.

  3. Merhaba
    Ben de yaptım ama içi pişmedi. Sizinki gibi kek görünümde değil de iki sert tabakanın arasında muhallebi varmış gibi bir şey oldu. Verdiğiniz tarife birebir uyduğum halde neden öyle oldu acaba?

    • Büyük ihtimalle ya soğuk su koymuşsundur sıcak suyun ısısını ayarlayamamışsındır, suyun ısısını ayarlayabilmek için kaynar suya bir bardak soğuk içme suyu koymamışındır belki.
      Aklıma gelenler bunlar.

  4. Ben hiç bir denememde öyle olmadı ama acaba eklenen su biraz soğuk olmuş olabilir mi? o zaman içi pişmez çünkü. Ayrıca belki fırının ısısıyla alakalıdır. Biliyorsunuz aynı tarif farklı fırınlarda uymaya bilir. Pişmediğinde fırını kapatıp içinde bir süre bekletin dinlensin. Bir de kek gibi kabarmaz mısır ekmeği çok kalın koymamakta fayda var. Geniş bir borcam deneyin.
    Çözüm bulmaya çalıştım ama umarım faaydası olur…
    Sevgiler

  5. Mısır ekmeği her zaman severek yediğim bir çeşit.Ellerinize sağlık.
    http://kendimutfagindasef.com/

  6. elinize sağlık, ben de en kısa zamanda denemek istiyorum tarifinizi, paylaşım için teşekkürler 🙂

  7. Şimdiden sizin de ellerinize sağlık 🙂

  8. Karadenizdeysen bu ekmekten illaki yemişindir 🙂 sitenizi takipe aldım bloğuma beklerim 🙂

  9. Mısırlar da GDO'lu olduğundan kaçındığımız bir şey bizim. Hatta eşim mümkün olsa eve sokmayacak ya çocuklar haşlamasını falan seviyorlar. Aslına mısır ekmeği ne lezzetli olur…

  10. Sıcak sıcak ne lezzetlidir öyle 🙂

  11. Mısır ununu ben de GDO yüzünden Ege ve Karadeniz'de yakınlarımdan getirtiyorum. Bildiğiniz yerlerden alıp dolapta uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Ve oradan gelenler bizim marketlerden aldığımız gibi de değiller. Çok lezzetli oluyor.

  12. ben de severim bir iki defa evde de yaptım fena olmadı..

  13. yoğurtla çok iyi oluyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super