Ana Sayfa / Yemek Tarifleri / Alternatif Tarifler / Süslü Kahvaltı Tabakları

Süslü Kahvaltı Tabakları

Biz Asya’nın inek sütü proteini diyetine bir süre ara vermiştik; ancak son 3 haftadır yaşadığımız geniz eti büyümesi nedeni ile yeniden başlıyoruz. Çünkü geniz eti büyüdüğünde kulakları su topluyor ve ciddi ağrı ve duyma problemine yol açıyor.

Şubat ayında olduğu kulak tüpü ameliyatı Asya’yı oldukça rahatlatmıştı. Eylül ayında tüpler düştüğünde kulağındaki koruma da gitmiş oldu ve aynı dönemde vücudu süt proteini büyük ölçüde tolere edince diyetine doktor önerisi ile son vermiştik. Şu dönemde biraz havalar biraz da alışmış olduğu düzeni bozunca geniz eti şişti ve iç kulak su topladı. Alerjiyi tolere ettiği süreçte kontrollü davranmanın önemini deneyimleyerek öğrenmiş olduk 🙁 Bazen bilmek yeterli olmuyor maalesef, ne kadar dikkatliyim desen de kontrolü kaybedebiliyorsun.

Nitekim bir süre daha diyete başlıyoruz. Kulak sıvısından kurtulduğumuzda da kontrollü olarak yine diyeti bozacağız.

Süsülü kahvaltı tabakları ile ne alakası var diyeceksiniz bu konunun! Şöyle; Asya kahvaltıda keçi peyniri tüketmekten hoşlanmıyor ve yiyemediği için müptesası olduğu yumurta sarısı yüzünden Asya’nın kahvaltılarını süsleyerek veriyoruz ona… Yumurta beyazı ve keçi peyniri ile yaptığımız omletlere ağız burun yapıyoruz 🙂

Bugün fotoğraf arşivini karıştırırken iki tanesinin hala durduğunu fark ettim ve paylaşmak istedim. İştahsız çocuklarınıza keyfili kahvaltı yaptırmak için de bu şekilde tabakları süsleyebilirsiniz. İki tane tabak resmi kalmış arşivimde belki fikir olur.

Dikkat: Tariflerin içerisindeki herhangi bir besine karşı alerjiniz ya da alerji şüpheniz varsa lütfen denemeden önce doktorunuza danışınız.

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Kızılcıklı Beyaz Çikolatalı CheeseCake

Kızılcıklı ve Beyaz Çikolatalı CheeseCake

En sevdiğim tatlılardandır CheeseCake… Özellikle ilk hamileliğimin sonunda şeker diyeti yapmak zorunda kalacak kadar çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super