Ana Sayfa / Röportaj / Deneyimli Anne Emel

Deneyimli Anne Emel

Bu hafta konuğum Deneyimli Anne olarak bilinen Emel Arukan.
Anne olduğunu öğrendikten sonra her anne gibi nasıl yaparım kaygısına düşen sevgili Emel o dönemde “deneyerek değil deneyimlerimizi paylaşarak öğrenelim” sloganıyla blog yazmaya başlamış. 2014 yılından beri devam eden bloğunda neredeyse her konuda yazmaya devam ediyor. Annelik deneyimlerinin kadınların büyük ilgisi olan haricinde güzellik ve yeme-içme deneyimlerini de paylaşıyor.
Bu arada Emel benim gibi Ankaralı. Son zamanlarda Ankaralı bloggerlara torpil geçtiğimi düşünenler olmasın. Bence kan çekiyor 🙂
Emel’in bloggerlık macerasına sorularla devam etmek istiyorum.

Merhaba Emel…
Ben öncelikle blog yazmaya nasıl karar verdiğini senden dinlemek istiyorum. Nasıl başladın, genel olarak neler yaparsın?
Eşim bir yarışma programında blogger kavramını duyuyor ve yazmayı çizmeyi sevdiğimi bildiğinden beni de teşvik ediyor. Zamanla blogger olmak benim de hoşuma gitmeye başladı ve şimdi “deneyimli anne” olarak devam ediyorum.

Seninle ilk Instagram’da tanıştık ve o günden beri birbirimizi takip ediyoruz. Blogun aslında anne deneyimlerinden öte kadınlar için bir yaşam blogu. Sanırım kadınların ilgilerini bol alternatifleri olan bu sayfada tespit etmek kolay oluyordur. Takipçilerin genel olarak hangi konulara ilgi gösteriyorlar?
Deneyimli Anne deyince öncelikle “anneliğim” ön plana çıkıyor. Zaten blogta da sosyal medyada da annelik üzerine paylaşımlarım ağırlıkta ama bununla birlikte güzellikte konularında da çok takip ediliyorum. Güzellik merkezlerinden de çok teklif geliyor bu anlamda.

Peki blog yazmaya başlarken hedefin neydi ve bu hedefe ulaşmak yolunda hangi noktada olduğunu düşünüyorsun?
Aslında hedefim okunmaktı bunu da sağladığımı düşünüyorum; çünkü uzun süre yayın yapmamama sağmen 600-700 den aşağıya düşmüyor. Sosyal medyaya girmemle blog biraz arka planda kaldı diyebilirim. Her şeye yetişemiyorum, sosyal medyadan da görüyorsunuz sürekli bir yerlerdeyiz böyle olunca ister istemez yoruliyorum ve vakitte kalmıyor. Bir gün 24 saat değil de 32 saat olsaydı keşke☺ İstediğim noktanın fazlasıyla üzerine çıktım bu kadarını ben de tahmin etmiyordum. Bir yere gittiğimde “Emel” deyince kimse tepki vermiyor, “Deneyimli Anne” deyince “aaa o siz misiniz? Takip ediyoruz ve çok seviyoruz sizi” gibi tepkiler alıyorum bu da çok hoşuma gidiyor.

Yanlış analiz etmediysen blog sayfandan çok instagram da aktifsin. Sosyal medyayı sık kullanan bir anne olarak en çok hangi platformu verimli buluyorsun?
Doğru analiz etmişsiniz ben en çok instagramı seviyorum ve kullanıyorum. Görseller her zaman akılda kalır.

Bu soruyu internette çare arayan anneler için sormak istiyorum. Çoğunlukla anneler deneyimlere önem veriyorlar ve bu nedenle internette sorunlarına çare ararken çok yanlış bilgilerle de karşılaştıkları oluyor. Bu nedenle biraz oğlun Mert’e dönmek istiyorum. İnternette aktif olma sürecinin çocuğuna daha verimli olmak adına başladığını düşünürsek, internet beklentilerini ne kadar karşıladı? Annelere doğru bilgiye ulaşmak adına ne gibi önerilerin var?
İnternet ortamında bilgi kirliliği de çok tabii ama araştıracaksınız. Bana bunu tavsiye ettiler hemen yapayım, alayım değil de araştırarak başka yerlere de bakarak, kitap okuyarak, doktorunuza danışarak yapmak… Annemizin, babamızın, eşimizin her dediğini yapıyor muyuz? Yapmıyoruz! Eşim ilk zamanlar çocukla ilgili bir şey duyar duymaz bana söylerdi bakardım uzmanlar başka söylüyor hangisi aklıma mantığıma yatıyorsa onu yapıyordum. İnternette bunun gibi ama bu ilk bilgiye ulaşma bundan haberdar olmakta güzel. Mert’i büyütürken sürekli kullandım interneti, sosyal medyayı. Doğru kullanıldığında çok güzel bir platform, bana çok şey öğretti, kazandırdı. Hem sosyal olma hem aynı güzellikleri/sıkıntıları paylaştığınız insanlarla bir araya gelip içini dökme güzel. Böyle bir platform olmasaydı tanışamayacaktık. Oysaki birbirimizden ne çok şey öğrendik öyle değil mi? Mesela kefir yapmayı sizden öğrendim☺

Paylaşımların faydalı olması gerçekten beni çok mutlu ediyor. Kefir size de şifa olur umarım.

Blog yazarlığı çok emek ve zaman isteyen bir iş. Buna rağmen sürekli yeni bloglar türüyor ve kısa süre içerisinde kapanıp gidiyor. Hevesle başlayıp başaramayanların haricinde, bu işi farklı çıkarlar için yapanlar nedeniyle bloggerlara farklı gözle bakılmaya başlandı. Anneler için önerilerinden sonra bir de blogger olma yolunda ilerleyen taze yazarlar için de önerilerini almak isterim.
Bu işi keyif için yapsınlar. Ne kadar keyif alırsanız o kadar uzun soluklu yazılar yazarsınız. Blog yaZarları da sürekli bir didişme halinde! Yok şu kadar yazı yazdın, iyi blog yazarısın, yazı yazamadın kötü blog yazarısın. O kadar gereksiz didişmeler ki! Sen o insan acaba hayatında ne yaşıyor biliyor musun ki yargılamaya kalkıyorsun. Bir de yazsa ne olur yazmasa ne olur, sanki maaş mı ödüyorsun? Ben makyaj da yazıyorum, yemekte, kitapta, annelik ile ilgili de. En çok zorlandığım konuya gelince “annelik”. Diğerlerinde daha kolay yazı çıkarıyorum çünkü kullanıyorum belli kriterlere bakıyorum, içeriğe bakıyorum yazıyoruya da yemek zaten her gün iyi kötü yemek yapıyorum ama annelikte araştırmadan sadece kendi bilgimle yazı yazmıyorum. Yanlış bilgi vermemeye, kesin ifadeler kullanmamaya gayret ediyorum. Her şeyden önce konu sıkıntısı var ve iki üç gün onun üzerine bir şeyler okuyorum. Bu yüzden de kolay yazı çıkmıyor. Aklıma bu geldi bunu da yazayım diyemiyorsunuz. Yanlış anlaşılmasın amacım kimseye gönderme yapmak değil deneyimimi paylaşmak! Hem ne kadar çok yazı yazdığınız değil, nitelikli ne kadar yazı çıkarabildiğiniz önemli diye düşünüyorum.

Keyifli sohbetin için çok teşekkürler. Ankara’ya sevgiler 🙂
Ben teşekkür ederim çok güzel sorular hazırlamışsınız. Bu arada ben Çanakkale Gelibolu’luyum ama Ankara’da yaşıyorum. Memleketiniz bana çok güzel yollar açtı hem oğlumda burada dünyaya geldi o yüzden ayrı bir yeri var. Bir dahaki geldiğinizde de tanışma fırsatımız olur belki. Sevgiler…

Ankara’da iletişimde olduğum bir çok anne var. Geldiğim en müsait zamanda belki de toplu bir etkinlik yapıp görüşebilmeyi ben de çok isterim.

Emel Arukan’ın sosyal medya hesaplarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Instagram: www.instagram.com/deneyimlianne
Facebook: www.facebook.com/deneyimlianne
Twitter: www.twitter.com/deneyimlianne
Blog: www.deneyimlianne.com

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Yetenek Avcısı yazarı Fatma Betül Duran röportajı

Fatma Betül Duran Röportajı – Yetenek Avcısı

Bu röportajı şimdiden çok seveceğim… Çünkü ilk kez duyup bildiğim bir isim olmasına rağmen yazdığı …

17 yorumlar

  1. Güzel sorular hazırlamışsın, çok keyifli bir röportajdı umarım yine yaparız. Teşekkür ederim.

  2. Emelcigimi seviyorum. Ikinize de sevgiler ?

  3. India Online Pharmacy Isotretinoin

  4. Alcohol Consumption While Taking Amoxicillin

  5. Compatibility Of Cephalexin And Doxycycline

  6. isotretinoin order internet no physician approval

  7. kamagra en farmacias

  8. Buy Doxyclyne On Line

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super