Buharda Sebze Garni

Sebze garnitürü et yemeklerinin yanına sık tercih edilen bir aperatif ama bir yandan da diyet yapanların gözdesi. Sebzeleri kızartarak hazırlamak alışılmış bir yöntem olduğu için genelde buharda pişirmek tercih edilmez. Sebzelerin besin değerlerini korumak içinse buharda pişirmek en sağlıklı yöntem.

Yakın zamanda sağlık sorunları gün yüzüne çıkınca ancak buharda pişirmek yöntemine geçiş yapabildik.

Asya küçükken tencere içerisine yerleştirdiğim aparatla sebzeleri buharda pişiriyordum ama bu süreçte daha büyük porsiyonlar tüketeceğimiz için buharda pişirme makinası aldık.

Bunu alırken özellikle sağlık açısından en güvenilir malzemelerin kullanıldığı bir markayı tercih ettik. Genellikle servis, fiyat performans ve marka güvenilirliği konusunda en iyi bildiğim marka olan Homend’ı tercih ettik. Homend markasını bu nedenle tüm küçük ev aletlerinde kullanıyorum.

Bu makina ile ilk yaptığım yemekte “Sebze Garni” oldu. Kızarmadan nasıl olur ki diye düşünürken gördüm ki biz sebzelerin gerçek tadını bilmiyormuşuz. Tahminimden çok daha lezzetli sebzeler pişirdim 🙂

Eğer buharda pişiriciniz yoksa tencereye yerleştireceğiniz bir aparat ya da elek sayesinde sebzelerinizi pişirebilirsiniz.

Buharda Sebze Garni için Malzemeler

  • 4-5 adet havuç
  • 4-5 adet kabak
  • 2 kırmızı tatlı biber
  • 500gr mantar

Buharda Sebze Garni Sosu için Malzemeler

  • az zeytinyağı
  • tuz
  • sumak
  • 3-4 diş sarımsak
  • limon

Sebze ve mantarları iyice yıkayın. Kabakların patlıcan soyar gibi uzunlamasına kabuklarını soyun, havuçları kazıyın ve kırmızı tatlı biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Tüm sebzeleri jülyen, mantarları ise ince ince doğrayın.

Buharda pişirici kullanacaksanız en alta en geç pişen sebzeleri en üste ise en kolay pişen sebzeleri sırası ile yerleştirin. Bendeki pişiricinin alt rafına havuç ve kırmızı biberleri, orta kısmına mantarı ve en üste kabakları yerleştirdim. Bu şekilde 20dk pişme süresi yeterli oluyor ama sebzelerin kalınlığı ve miktarı da pişme süresini etkiliyor.

Sebzeler pişerken bir kabın içerisinde zeytin yağı, sarımsak, tuz, limon ve sumağı koyup karıştırın. Sosun malzemelerini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Tüm sebzeler piştikten sonra geniş bir borcam ya da servis kabına alın. Hazırladığının sos karışımını sebzelerin üzerine gezdirin. Fazla karıştırmadan servis yapın.

Afiyet Olsun

Not: Ben bu sebzelerden mantar hariç hepsinden bir miktar ayırıp kız için kremalı sebze çorbası yaptım. Siz de ufaklıklar için deneyebilirsiniz.

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Kızılcıklı Beyaz Çikolatalı CheeseCake

Kızılcıklı ve Beyaz Çikolatalı CheeseCake

En sevdiğim tatlılardandır CheeseCake… Özellikle ilk hamileliğimin sonunda şeker diyeti yapmak zorunda kalacak kadar çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super