Ana Sayfa / Yemek Tarifleri / Tatlılar / Sütlaç (Gül Damlası Otu ile)

Sütlaç (Gül Damlası Otu ile)

Asya’nın sütlaçsız geçen günü neredeyse yok.
Çok fazla tükettiği için bende şeker miktarını yavaş yavaş azaltmaya başlamıştım. Şekerden kısıp ekstra tarçın ekliyorum. Genelde üzerinde yemediği tarçını zaman zaman sütlacın içine ekliyorum.
Tabi bu arada sütlaç için değişik bir çok şey deniyorum.
Şekeri azalttığımda hala lezzetli olsun diye yakın zamanda varlığından haberdar olduğum bir otu kullanmaya başladım vaniya yerine. Vanilyayı zaten Asya’ya alerjisi nedeniyle kullanamayı tercih etmiyorum. O yüzden gül damlası otunu kullanmaya başladım.
Akdeniz bölgesinde çoğunlukla yetişen ve Adanalıların tatlı ve reçellerde kullandığı bir bitki. Sütlaç inanılmaz lezzetli oldu. Tarifini herkes bilir ama ben yine de bu otla olan halini paylaşmak istedim.


Malzemeler:
  • 1 kg keçi süt
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 litre su
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yaprak gül damlası otu ya da vanilya
  • tarçın

 

Pirinçleri yıkayıp bir litre su ile ateşe koyun ve pirinçler uzayım suyu çekene kadar pişirin. Soğuk sütü ekleyin, 1-2 defa karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin ve tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. Pirinç ununu ve gül damlası otlarını tencereye ekleyin. Ara ara karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Toz şekeride eklediten sonra bir süre daha karıştırarak kaynatın ve kaselere alın. Soğuduktan sonra üzerini tarçınla süsleyip servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet Olsun

 

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Tüm Yapım Aşamalarıyla: Kolay Şekerpare Tarifi

Özel günlerin ve bayramların vazgeçilmezi olan şekerpare tatlısı, Türk mutfağının gururu olan tatlı çeşitlerinden biridir. …

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super