Ana Sayfa / Astım / Asya’nın Astım Krizleri

Asya’nın Astım Krizleri

Birkaç hafta önce Asya’nın anlam veremediğimiz öksürük krizleri başladı. Devamında ne ateş, ne de ishal oldu. Soğuk algınlığından asla şüphelenmedik bu yüzden. 2-3 gün içerisinde öksürükler o kadar şiddetlendi ki, özellikle geceleri uyku haram oldu. En sonunda bir sabah öksürürken kustu. Sonrasında yemek yediremedik. Sonuçta kusmak yoruyor çocuğu ve canını yakıyor. Biz de pek üstüne gitmedik. O gün bir piknik organizasyonu vardı ve Asya için yiyecek bir şeyler alıp yola çıktık. Daha evden uzaklaşmadan su istedi. İçer içmez tekrar kustu. Malum mide boş 🙁
Hemen yakınımızda bir özel hastanenin aciline gitti. Acil doktoru standart muayeneyi yaptı, hikayemizi dinledi ve “ya idrar yolları enfeksiyonu, ya da bağırsak enfeksiyonu” diyerek bize antibiyotik önerdi. “Önlem olarak içirelim, testleri daha sonra yapar ona göre tedavinin şeklini değiştiririz” dedi. Ben her hangi bir test yapılmadan antibiyotik önerildiğini ilk defa gördüm. “Bizim şaşkınlığımızı fark edince “Siz yolunuza gidin. Antibiyotiğin zararı olmaz” dedi doktor bey.
Daha önce bu tarz doktorlarla karşılaştığımız için asla kullanmayı kabul etmedik. Kusmasını engelleyecek bir ilaç içirip yolumuza gittik. Bu şartlarda o hastanede asla herhangi bir test yaptırmam zaten. Hafta sonu alması nedeniyle alerji doktorumuz Ahmet Hasanzade’ye de gitmedik. Neyse ki herhangi bir sorun yaşamadık.
İlerleyen günlerde Ahmet Bey’e gittik ve durumu anlattık. Muayenesinde Asya’nın mevsimsel astımdan kaynaklı böyle olduğunu anladık ve gece yatmadan içeceği bir astım ilacıyla neredeyse normale döndü. Artık gece uykusunda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Gündüzleri de daha rahatız. Sadece çok yorulduğunda ve standart olarak toz v.s. gibi bir alerjene maruz kaldığında öksürüyor. Mevsim bitiminde ise ilaçtan kurtulacağız. Tabi yaşadığı astım korktuğumuz gibi daimi bir astım değilse.
Herkes için konuşmuyorum ama Allah’ım çocuklarımızı kendini bilmez, sorumsuz doktorlardan korusun. Nasıl bir çocuğa ne olduğunu anlamadan önlem olsun diye antibiyotik verilebilir, bunu hala anlamıyorum. Daha önce aşırı antibiyotik kullanımından kaynaklı Asya’nın başına gelenleri anlatmıştım. Doktorlar nasıl bunu gözardı edebiliyorlar. Astım ile enfeksiyon nasıl ayırt edilemiyor. Kime güveneceğiz artık gerekten şaşırdım.
Bu arada güzel bir haber vereyim. Asya’nın bu yaşananlardan daha önceki kontrolünde Ahmet Bey, Asya’yı tahminimizden erken ilaçtan kurtarabileceğimizi söyledi. Çok iyi bakım gördüğünü ve böyle giderse gıda alerjisinden yana yaşadığı sıkıntılarla ilaçsız baş edebileceğini söyledi. Temmuz başında kullandığımız “Zaditen” ilacı bırakmayı deneyeceğiz ve gözlemleyeceğiz. Her şey yolunda giderse ilaç içmeyeceğiz artık. Tabi mevsimsel yaşadığımız bu astımın da Asya’yı rahat bırakması lazım bu arada. Eğer geçmez ve kalıcı olduğuna karar verilirse bir süre daha ilaca devam.

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Doğal Öksürük şurubu

Doğal Öksürük Şurubu

Mart ayı içerisinde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey oldu öksürük şurubu. Okul yaşındaki tüm çocuklar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super