Ana Sayfa / Alerji / Son Engeli de Aştık (Geniz Eti ve Kulak Tüpü Ameliyatı)

Son Engeli de Aştık (Geniz Eti ve Kulak Tüpü Ameliyatı)

15 Şubat 2016 Pazartesi saat 10:15’te Asya geniz Eti ve kulak tüpü ameliyatına girdi… Ameliyat öncesi yapılan kontrollerde her şey normaldi ve Asya ameliyata her zamanki şen kahkahalarıyla girdi. Hatta ameliyat öncesi damar yoluna takılan kelebeğe bile ninni söyledi.. Benim yaşadığım gerginlik yüzünde her an ağlayacak gibiyken keyifli olması beni de çok rahatlattı. Sonuçta yine ağladım ama gülerken :))
Her halde her anne için evladını ameliyathaneye göndermek çok zordur. Ameliyathaneye girmeden önce verdikleri rahalatıcı ilaç Asya’nın yerinde olan keyfine tavan yaptırdı. O keyifli bir şekilde ameliyata girdi ben de rahatça ameliyathane kapısındaki yerimi aldım ama zaman geçtikçe merak ediyor insan ne oldu ne bitti? Tam çıktı çıkacak derken bir annenin feryatları mahvetti beni ve hastanede olan herkesi… Gitti yavrum diye kendini hırpaladı ama hala ne olduğunu bilmiyoruz. O an ben hemen yoğun bakım ve ameliyathane kapısına dayandım. Asya nerede???
Annenin çocuğunun o zaman yoğun bakımda olduğunu biliyorum sadece ama ne durumda şu an bir fikrim yok. Hala kulaklarımda sesi.. Umarım her şey yolundadır ve evlerine gitmişlerdir bile…
Neyse… Hemen arkasında Asya çıktı ameliyattan. Yaklaşık 4 saat uyudu. Uyandıktan sonra 1 saat kadar dinlendi ve 5 saatin sonunda tuvalete gitmek için yataktan kalktı. Kalkış o kalkış bir daha asla yatıramadık. Hastaneye gelen herkes “ameliyat olduğuna emin misiniz” diyerek şaşkın şaşkın Asya’ya bakıyor. Ben mi? Ben yorgun, ben ayaklarımı hala hissetmiyorum 🙂
Hastaneye ziyaret gelenler, hediyeler tabi hepsi Asya hanımı ziyadesiyle mutlu etti. Komşu hastaları tek tek ziyaret etti, hatırlarını sordu, oyunlar oynadı. Karşı komşumuzun odasından zor ayırdık. Hastaneden çıkma vakti geldiğinde de sanki hayata küstü. Sevmiş hastaneyi biraz daha uyuyabilirmişiz orada 🙂
Her şey gösteriyor ki doktorun da dediği gibi ameliyat çok iyi geçti ve Asya’da şu an iyi gözüküyor. Zaman zaman kulağının acısını söylese de öyle büyük sıkıntı yaşamıyor. Salçasız, soğuk ve lapa yedi ilk günler. Hatta hastane yemekleri alerjisine uymadığı için evden muhallebi ve çorba taşıdık. Şimdi yavaş yavaş tane veriyoruz ama hala soğuk yemeye devam. En güzeli de bu sanırım, kış günü bol bol dondurma tüketti :))) Ameliyat sonrası hiper aktifliğini evde miskinliğe bıraktı. Banyo yasak ve kontrole kadar ağrı kesici, antibiyotik, kulak ve burun damlalarına devam. Kontrol sonrası durumuna göre ilacı ve beslenmesi şekillenecek.

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Pozitif Psikoloji Temelli Hikayeler

Amacı ve içeriği ile oldukça pozitif bir okul öncesi kitabıyla geldim. Kitap; 1990’lı yılları sonlarında …

39 yorumlar

  1. Çok geçmiş olsun.Neler hissettiğinizi tahmin etmek hiç zor değil.Neyse ki çabucak atlatmışsınız bu süreci 🙂

  2. Çok çok geçmiş olsun, neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum inanın çok zor:(Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın…

  3. Çok geçmiş olsun inş. sağlıkla devam eder bundan sonra sıkıntı yaşamazsınız canım. sevgiler .

  4. Ohh hemen iyileşsin Asya'cım (:

  5. büyük geçmiş olsun

  6. Cok gecmis olsun maşallah güzel atlatmış

  7. Maşallah ne kadar güler yüzlü. Çok geçmiş olsun.

  8. Yaşadıklarınızı yıllar önce yaşamış bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum.Hayattaki en zor anlarımdan biriydi, ameliyathanenin kapısında beklemek 🙁 Çok geçmiş olsun, sevgilerimle.

  9. geçmiş olsun kuzuya,kızım da yaklaşık 3 yıl önce geniz eti ameliyatı oldu. hislerinizi çok iyi anlyorum. Maşallah diyelim hemen enerjisini göstermiş:) sevgiler

  10. çok geçmiş olsun, biz de iki yıl önce yaptırdık ameliyatı

  11. çok geçmiş olsun benim oğlum da aynı yaşlarda bademcik ve geniz eti ameliyatı oldu çıkana kadar ne çektiğimi ben bilirim :-(((

  12. evet isterse kolay isterse zor olsun evladı beklemek kadar zor bir şey yok

  13. çok teşekkür ederim. son derece iyiydi ve hala çok iyi gidiyor

  14. çok teşekkür ederim. sevgiler

  15. teşekürler.. beni de o rahatlattı zaten

  16. teşekkürler… öyle olacak inşallah. şimdilik çok iyi gidiyoruz hatice hanım

  17. teşekkürler… atlattı şükür

  18. teşekkürler… aminnnnn

  19. çok gecmiş olsun. Yazdıklarını okuduğumda resmen dejavu dedim. Büyük oğlumla yaşadık bunları. Hem de 2 kez. Bir kez bademcik geniz eti ve tüp takıldı, 2. cide tekrar büyüyen geniz eti alınıp tekrar tüp takıldı. Gerçekten ameliyatın basiti zoru yok anneler için.

  20. Çok çok geçmiş olsun.

  21. Ah ne kadar iyi bilirim yıllar geçmiş hala anılarımda tazedir. Benim de oğlum bademcik ve geniz etinden ameliyat olmuştu, o kapıda beklerken endişeden ömrümden ömür gitmişti. Çok geçmiş olsun, hatta atlatmışsınız bile ne güzel.

    sevgiler

    tolunay

  22. Cok gecmis olsun. Benim size bir sorun olacakti. Kizinizin bademciklerini de almak söz konusu olmus muydu? Bizde de böyle bir durum var ve ben bari bademcikleri alinmasin diye cok diretiyorum ama endisem gereksiz mi bilemiyorum.

  23. Teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun. Asya'nın bademciklerinin alınması söz konusu olmadı. Bademciğin alınmasını gerektirecek kadar çok boğaz enfeksiyonu geçirmedi ama alınan çocuklardan bildiğim kadarıyla gerekiyorsa öneriyor aileler. Çünkü çok sık boğazları şişiyor ve antibiyotik alıyorlar. Eğer tereddütleriniz varsa bir uzmana daha gidin derim. Çünkü bu tarz rahatsızlıklar gelişimlerini çok etkiliyor. Ameliyattan sonra Asya kilo almaya ve dil gelişimi hızlanmaya başladı. Bademcikte bu kadar etkiler mi emin değilim ama yine de hastalanma sıklığını göz önünde tutarak karar verin derim. Sevgiler

  24. Aradan çok zaman geçmiş ama internette araştırma yaparken rastladım sayfanıza.Tekrar geçmiş olsun,kızınız çok şeker❣️umarım son üzüntüsü olmuştur sizlere.kızım 3.5 yaşında ilk defa geniz eti büyümesi ve solunum sıkıntısı çektik dogdugundan beri bagırsak tepkili alerjik bir bebekti.
    Gecen ay bitmeyen burun akıntısı sonucu işitme kaynı yaşıyoruz test sonucu B tipi oldugu soylendi kulaktaki sıvı birikimi düzeyinin.istanbuldayız ve biri Amerikan hastanesinde olmak üzere 2 ayrı prof a gittik ikisi de alanında çok iyi.
    1. Si bize geniz eti ameliyatı ve kulağa uzun tüp dedi
    2. Si ise geniz eti ameliyatı ve kulağa çizik dedi tüpe gerel yok dedi.
    Ben ise 6 aylık hamile zaten doğası gereği çok evhamlı ve duygusal bir anne olarak çaresiz kaldım.
    Ameliyattan anesteziden cok korkuyorum geceleri uyumuyorum ama kızımdaki işitme kaybe ve baslayan uyku apnesi tabiki iştahsızlık vs onları saymıyorum bile ameliyata razı oldum ancak acaba sadece çizik atmak bu işi çözer mi yoksa illa tüp takmak gerekicek mi.
    Tüpün bakımı zormuş uzun tüpler kalıcı delik yaratabilirmiş.
    Çok vaktinizi aldım umarım görür ve tecrübenizi paylaşırsınız.
    Sevgiler
    Seçil

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super