Ana Sayfa / Çocuk Gelişimi / Annelikte 27. Hafta (3. Trimester)

Annelikte 27. Hafta (3. Trimester)

Zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Şu an 26. haftanın içinde yani 27. haftadayım

İkinci kez annelikte 6’ıncı ayı bitiriyorum bile 🙂

Bu hafta şeker yüklemesi haftamız. Şimdi sende zaten şeker problemi var neden yükleniyor diyeceksiniz. Aynı soruyu doktora ben de sordum. İnsülin direncimin seviyesi şeker yüklemesi yapılmasını gerektiriyormuş. O nedenle bu haftayı bitirmeye yakın şeker yüklemesi yapılacak. Umarım Asya’daki gibi şekerimin yüksek çıkmaz…

En son 21. haftada bir yazı yazmıştım. 27. haftaya gelene kadar ne değişti? Aslında haftada yaklaşık 600 gr alarak kendi adıma oldukça hızlı bir büyüme kaydettim. 59 kilo ile başladığım maratona 27. haftada 71,5 kilo ile devam ediyorum.

23. haftada daha önce bahsettiğim doppler yapıldı. Her hangi bir problem yok, Tuna Bey’den yana herşey yolunda 🙂 Tüm organları, kalp damarları, kemikleri vs. herşey detaylıca incelendi ama renkli dopplerde bile bize tam yüzünü göstermemekte kararlı. Her kontrolde çok hareketli olduğundan zor görüyorduk ya da sırtını dönüveriyordu tam yüzüne bakacakken. Dopplerde de yüzünü rahime dayadı ve sonrasında sırtını döndü ve net bir görüntü alamadık. Ama en önemlisi çok sağlıklı 🙂 23. haftada 570gr ve 26cm kadardı. Bundan sonraki haftalar hızla büyüdüğü haftalar olacak. Her kontrolde bizi iyice şaşırtacak.

Şu sıralar karnım taş gibi demiştim ya, işte o yüzden oturmak, kalkmak, eğilmek gerçekten zorlaştı. Bir de her defasında reflünün can acısı fenaaaa… 3. şişe rennie duo bitti bitecek.

Ayakklarım iş yerinde fil gibi şişiyor. Eve gittiğimde uzanmam gerekirken yemek, ödev ve ev işi telaşı beni çok erken vakitlerde çok yorgun düşürüyor. Gece uyanmaları da başladı ve bu yüzden uyku kalitesi de oldukça düştü. Yani iş yerinde de uyukluyorum ara ara…

Tüm ilaçlarım bu sürede devam ediyor. Folik asit, elevit ve demir takviyesine Şubat ayında kalsiyum ve balık yağı da eklendi. Hepsine aksatmadan devam ediyorum.

Bir de çatı ağrılarım var tabi. Bir ay önce başlayan çatı ağrıları önce korkuttu beni ama sonradan öğrendim ki ilk hamileliği olmayanlar, iri bebek sahibi olanlar ya da ikiz annesi olanlarda bu ağrılar daha erken zamanlarda başlarmış.

Herşeyi daha erken yaşıyorum dedim ya… Hemoroid de 6. ay bitmeden hortladı… Hatta ameliyat gerekli seviyesine kadar geldi. Hayatımda ilk defa hemoroid patladığını duydum ve gördüm. Resmen kabusu yaşadım diyebilirim. 1 hafta boyunca yürüyemedim, oturamadım, yatamadım vs..; Ve bu durumda işe gittim, evde badana, temizlik, yemek ve kız var. Tempo hız kesmeden devam etti yani. Bu 1 hafta içerisinde doktorun dediğine göre oldukça ciddi bir boyuta ulaşmış. Doktora gidişim hemoroidin patlamasıyla oldu tabi. Nasıl bir şey yaşayanlar bilir, yaşadığım korkuyu ve acıyı tarif edemiyorum bile. Doktor 4 güne verdiği ilaçlar ile iyileşme olmazsa “Hamileyken ameliyat etmemiz gerekebilir.” dedi ama şükür ki ilaçlar iyi geldi. Şu aralar iyiyim doğumda göreceğiz ne kadar iyi olduğumu 🙂

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Pozitif Psikoloji Temelli Hikayeler

Amacı ve içeriği ile oldukça pozitif bir okul öncesi kitabıyla geldim. Kitap; 1990’lı yılları sonlarında …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super