Ana Sayfa / Alerji / Doktora Gittik, Her Şey Yolunda :)

Doktora Gittik, Her Şey Yolunda :)

Geçmeyen öksürük ve kulak ağrısı taşıdı bu sefer bizi doktora. Biz astım bronşit olmasından çok korktuğumuz ve belirtilerde korkumuzu tetiklediği için hemen doktorumuz Ahmet Hasanzade‘yi aradık ve gittik.

Muayenesinde hafif bir nezle ve beraberinde kulak nezlesi olduğunu öğrendik ve rahatladık. (Artık bu tür hastalıklar bizi üzmüyor). Daha önce iki soğuk algınlığını da antibiyotiksiz atlattığımız için içimiz rahat. Sadece Sudafed şurup ve daha önce de kullandığımız burun damlasını kullanmaya tekrar başladık. Sudafed orta kulak iltihaplanmasını engelleyecek. Damla ise kulağında baya birikmiş olan suyu atmasına yardımcı olacak. Nezle içinse vazgeçilmez bitki çaylarına devam. Tarçın, zencefil, karanfil.
 
Bu arada kontrollerde sağ gözde bir kayma farketti Ahmet Bey ve göz kontrolüne gitmemizi söyledi. Asya’da var olan astigmat nedeniyle gözde kayma olabilirmiş. Daha doğrusu bir göz diğerinden daha az görüyorsa, az gören göz tembelleşiyor ve erkenden önlemi alınmazsa kayma daimi olabiliyor. Bu nedenle bir kez daha göz kontrolüne gideceğiz. 

En önemli olan Alerji muayenesinde ise Ahmet Bey “Benim hastam olmasa alerji hastası demem. Çok iyi durumda” dedi ve içimizi rahatlattı. Anneme her defasında bir kez daha minnet duyuyoruz. Yanımızda olmasaydı bu iş temposuyla bir şeyleri atlayabilirdik. Biz anne babayız ama o bizden daha dikkatli ve hatta daha bilgili şu an Asya’nın hastalığı konusunda. Her başarılı Annenin arkasında demek bir Anneanne varmış :)))

Ayrıca kreşe olan güvenimiz tüm bunları duyunca daha da arttı. Demek en az bizim kadar özen gösteriyorlar ki Asya’nın alerjik belirtileri yok denilecek kadar azalmış. 

Alt sınırlarda olan kilosu ve boyu da baya toparlamış. Boyu 94,5cm yaşdaşlarının %30’undan uzun, kilosu ise 12,770gr yani yaşdaşlarının %15’inden kilolu. Yani açıklarımızı hızla kapatıyoruz.
Artık korku ile gittiğimiz muayenehaneden sevinçle ayrılıyoruz. Hastanenin kapısını görünce çığlığı basan Asya şimdi beni doktora götürün diyor ve muayene olurken kahkahalar atıyor. Hatta bu gün muayenehaneden çıkaramadık. Hatırlamak bile istemediğimiz o kötü günler geride kaldığı için Dr. Ahmet Hasanzade’ye sonsuz teşekkür ediyorum tekrar.


Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Doğal Öksürük şurubu

Doğal Öksürük Şurubu

Mart ayı içerisinde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey oldu öksürük şurubu. Okul yaşındaki tüm çocuklar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super