Ana Sayfa / Yemek Tarifleri / Sebze Yemekleri / Taze Fasulye Biblesi

Taze Fasulye Biblesi

Bir karadeniz yemeği olan dibleyi, karadenizli olarak yeni öğrendim ve hemen uyguladım. Ben normalde fasulye sevmem ama bu şekilde çok hoşuma gitti. Asya’da fasulye yerine pilavı tercih ediyor açıkçası, her çocuk gibi. Bu şekilde hem fasülyeyi hem pilavı yiyor ve çok beğeniyor. Sanırım sık sık uygulayacağım bir tarif bu. Tavsiye ederim.

Dikkat: Tariflerin içerisindeki herhangi bir besine karşı alerjiniz ya da alerji şüpheniz varsa lütfen denemeden önce doktorunuza danışınız.

Taze Fasulye Biblesi için Malzemeler

  • 1 kilo taze fasülye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 1 büyük domates
  • Tuz, karabiber
  • Yarım türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su (et ya da alerjiniz yoksa tavuk suyu kullanabilirsiniz)
  • Orjinal tarifte 2 yemek kaşığı tereyağ var (Asya’nın alerjisi nedeniyle inek tereyağı kullanmıyorum. Keçi tereyağının yakışmayacağını düşündüğüm için denemedim. Alerjiniz yoksa siz kesinlikte inek tereyağı kullanın)

Fasulyeleri ayıkladıktan sonra 1 cm büyüklüğünde doğrayın. Doğradığımız fasulyeleri yıkıyoruz ve tencereye alın. Fasulyeye suyunu ekleyin. Üzerine sırasıyla yemeklik doğradığınız soğanı ve küp küp doğradığınız domatesi ekleyin. Son olarak pirinci yıkayın ve tencereye ekleyin. Tuzuda ekledikten sonra kaşığı dibine deydirmeden karıştırın.


10 dakika harlı ateşte kaynattıktan sonra altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Eğer suyu çektiğinde fasülyeler diriyse yarım su bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağını (eğer kullanıyorsanız) ve sıvı yağı pişen yemeğin üzerine gezdirin ve altını kapatın.
Not: Bu yemekte pirinçler pilavdaki gibi diri kalmıyor.

Afiyet Olsun

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Vegan Köfte (Pirinç Köftesi)

Vegan Köfte (Pirinç Köftesi)

Vegan beslenme şu sıralar oldukça gündemde olan ve Vejeteryan beslenmeye göre daha katı kuralları olan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super