Ana Sayfa / Alerji / Çocuğa “Çikolata Yiyemezsin” Denilir Mi?

Çocuğa “Çikolata Yiyemezsin” Denilir Mi?

Herhalde alerjik bir çocuk annesi için en zor an “çikolata yiyemezsin” demek. Bana dahi söylense şu yaşımda vicdansızlık olduğunu düşünürüm. Doktor kakao alerjisinden ve bunun beraberinde getirdiği reflüyü büyük ölçüde tetikleyen bir gıda maddesi olduğundan Asya’nın asla yemeyeceğini söylediğinde EYVAH dedim. Ben bunu Asya’ya nasıl anlatırım. 
En büyük şansım belki de o zamana kadar Asya’ya çok fazla çikolata ya da abur cubur vermemiş olmamdı ama yine de adalet değildi bu bence… Düşkün olmadığından çok fazla ilk zamanlar istemedi ama parkta, bahçede, markette ya da her hangi bir yerde gördüğünde haklı olarak istemeye başladı bir süre sonra. Önceleri kesinlikle hayır dedim ama daha sonra bu tepkimin onda aksi duygulara sebep olacağını ve “ya bir gün kızıyorum diye benden gizli yemeye kalkarsa ne yaparım” korkusuyla istediğinde tepki verip onu yalan söylemeye sevk etmek yerine daha önce yaşadıklarının sebebinin bu ve buna benzer bazı şeyler daha olduğunu anlatarak çözüm bulmaya çalıştım. Sonuçta ne yaşadığını benden iyi biliyor ve bir daha yaşamak istemiyor. 
İlk dönemlerde deniyordu beni istiyor ve ben de önce uyarıyor Asya’yı ve gördüğü zaman ısrarla yasak demeden veriyordum. Verirken “unutma ama bu sana zarar verebilir” diyordum. O da ya bir kez ısırmayı deneyip “bu beni hasta eder” diyip bırakıyor ya da hiç eline bile almıyordu.  
Psikolojik anlamda sanki alerjiyi yendik gibi. Damak tadı da oluştu ve artık alerjen olmayan şeyler artık onun yaşam tarzı haline geldi bile..:)
Asya ve ben alerjiyi bir hastalık olarak değil, sağlıklı yaşamaya yönlendiren bir bahane olarak görüyoruz. Böyle düşündüğümüz andan beri iyileşiyoruz ve hasta değiliz sağlıklı yaşıyoruz…
Bu arada Asya benden çikolata istediğinde alternatifler üretmeye başlamıştım. Tahin-Pekmez derken bir süre sonra keçiboynuzu ununu keşfettim ve bununla çikolatalar yapmaya başladım. Daha önce de bu tarifleri yazmıştım ve bu aralar bu tarifler çok sık izlendiği için tekrar yazmak istedim…
Önce sürülebilir çikolatayı yazıyorum daha sonra diğer çikolata tariflerimi de BaharEli Facebook sayfamda tekrar yayımlayacağım.
 
Keçi Tereyağlı Sürülebilir Çikolata
  • 1 çorba kaşığı keçi tereyağ
  • 6 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu
  • 6 çorba kaşığı keçi sütü
  • damak tadınıza göre pekmez yada bal (bir yemek kaşığı toz şeker yerine, bir çeyrek yemek kaşığı pekmez kullanmak gerekiyor)
  • dilerseniz vanilya ekleyebilirsiniz
Tüm malzemeleri kısık ateşte sürekli çırparak pişirin. Tereyağının tamamen erimesi yeterli. Yağ ve diğer malzemeler kesinlikle yanmasın. Eğer tatlandırıcı olarak pekmez kullandıysanız sıcakken tadı çok hoş olmayacaktır. Soğuduktan sonra bakmanızı tavsiye ederim. 
Afiyet Olsun
 

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Tüm Yapım Aşamalarıyla: Kolay Şekerpare Tarifi

Özel günlerin ve bayramların vazgeçilmezi olan şekerpare tatlısı, Türk mutfağının gururu olan tatlı çeşitlerinden biridir. …

3 yorumlar

  1. işte tam da aradığım şey bu. teşekkürler

  2. Çok faydalı bir tarif teşekkürler (:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super