Ana Sayfa / Alerji / Astım Nöbetlerinden Korunmanın Yolları

Astım Nöbetlerinden Korunmanın Yolları

Annem ve eniştemden de gözlemlediğim kadarıyla gerçekten astım hastalarının psikolojisi çok önemli. Ne zaman gergin ya da üzgün olsa astımı azıyor. Eniştem büyük ölçüde astım ilacı kullanmayı bile bıraktı diyebiliriz. Eskiden elinden düşürmediği ilacı neredeyse artık hiç görmüyorum. Küçük yaşta astım belirtileri başlamış, annemde ise 40 yaşından sonra. O nedenle annemde astım şu an çok şiddetli.

Sağlıklı Psikoloji Astımın İlacı
Psikolojik sorunlar astım atağını tetikleyebiliyor ve astım tedavisine uyumu güçleştirebiliyor. Astım hastalarına sürekli pozitif düşünmeyi ve rahatlatıcı, gevşetici nefes alma tekniklerini öğrenmeleri lazım. Bu yöntemi öneren uzman doktorların dediğine göre; astımlıların evlerinde ve çevrelerinde alabilecekleri basit ama etkili önlemlerle konforlu bir hayat sürmeleri mümkün. Psikolojik sorunlar astımda kontrolü güçleştiren en önemli faktörlerden biri. Bu yüzden astımlı hastanın psikolojisini yüksek tutması şart. Hayata pozitif bakıp, gerekirse bu konuda kitap okuma, kurs gibi faaliyetlerde bulunulmasını öneriyorlar. Uzmanlar, meditasyon tekniklerinin de öğrenilip uygulanabileceğini söylüyor. Bir doğal tıp metodu olan biorezonanstan da astım tedavisinde etkin şekilde yararlanılabiliyor. Ayrıca kış mevsiminde kapalı yerlerde kalınması, kirli ve sisli hava ile tetiklenen bu hastalığın neredeyse hiç hissedilmeden geçirilmesi için günlük yaşamda uygulanabilecek kolay yöntemler var.

Astım nöbetlerinden korunmak için 10 pratik önlem

  • Sigara içilen ortamlarda bulunmayın.
  • Evinizi sıkça havalandırın.
  • Yatak odanızda halı kullanmayın, kumaş döşeli eşyalar yerine suni deri, ahşap ve plastikten yapılmış olanları tercih edin.
  • Evde nemli rutubetli duvarlar varsa tamirini yaptırın, küflü malzemeleri atın.
  • Kış ayları boyunca vücut direncini arttırıcı vitaminler ve antioksidanlar içeren meyve ve sebzeleri bol miktarda tüketin.
  • Islak saçla dışarı çıkmayın.
  • Özellikle soğuk kuru havalarda spor yapmaktan kaçının, egzersiz öncesi ısınma hareketleri yapın.
  • Gıda katkı maddesi içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durun, doğal beslenin.
  • Az ve sık yemek yiyin.
  • Yatarken yüksek yastık kullanın ve yatağın baş tarafını yükseltin.

 

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Doğal Öksürük şurubu

Doğal Öksürük Şurubu

Mart ayı içerisinde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey oldu öksürük şurubu. Okul yaşındaki tüm çocuklar …

Bir Yorum

  1. teşekkürler, sıkıntısını yaşayan herkese şifalar diliyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super