Ana Sayfa / Alerji / Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek

Yılbaşı keki olarak yaptım ıspanaklı keki Asya’ya ve çok sevdi. Ispanağı zaten mümkün olduğunca çok tüketiyoruz ama kekini ilk defa denedim.

Ispanağın faydaları:
Ispanak içeriğinde demir, vitamin ve enzimler bulunur. Magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ile protein açısından oldukça zengin olan besinin en bilinen özelliği iyi bir idrar söktürücü olması. Bunların yanısıra sindirimi kolaylaştırıcı, kanser ve verem gibi hastalıklarar karşı koruyucu, kemikleri ve dişleri güçlendirici etkileri var. Yüksek oranda lif içerdiği için kabızlık gibi bağırsak sorunlarına da iyi geliyor. Kalp kaslarını kuvvetlendirici, karaciğer, mide ve pankreas salgılarını uyarıcı etkisi de var. Kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalı. İçerdiği folik asit nedeniyle hamilelik döneminde tüketilmesi gereken besinlerden.

Ispanaklı Kek için Malzemeler

  • 3 yumurta (ben Asya’nın alerjisi nedeniyle sadece beyazını kullanıyorum)
  • 1 bardak toz şeker
  • dondurucuda sakladığımız ıspanak pürelerinden 3-4 adet (dilersiniz taze hazırlayabilirsiniz.)
  • 1 bardak yoğurt (ben keçi yoğurdu kullanıyorum)
  • 3 bardak un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Dondurucuda sakladığınız ıspanak pürelerinden 3-4 tane eritin.
Derin bir kabın içinde şekeri ve yumurta beyazlarını krema oluncaya kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar çırpın. Üzerine eleyerek unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Mikserle iyice karıştırın. Karışımdan bir bardak kadar ayırın. Erittiğiniz ıspanak püresini ekleyerek karıştırın. (püreler kekin kıvamını bozarsa biraz daha un ekleyerek çırpın).
Kalıbınızı yağladıktan sonra sade keki dökün. Üzerine ıspanak püreli karışımı dökün ve önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Dilerseniz daha fazla ıspanak püresi eriterek kekin tamamını yeşil yapabilirsiniz iki türlüde güzel oluyor.

Afiyet Olsun


Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Kızılcıklı Beyaz Çikolatalı CheeseCake

Kızılcıklı ve Beyaz Çikolatalı CheeseCake

En sevdiğim tatlılardandır CheeseCake… Özellikle ilk hamileliğimin sonunda şeker diyeti yapmak zorunda kalacak kadar çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super