Ana Sayfa / Ne Nedir? / Zerdeçalın Faydaları ve Zerdeçallı Kek (Teyze’den)

Zerdeçalın Faydaları ve Zerdeçallı Kek (Teyze’den)

Zerdeçal Hindistan’da ‘Kutsal Toz’ olarak biliniyormuş. Faydaları saymakla bitmiyor. Kireçlenme, yüksek kolesterol, sindirim, karaciğer rahatsızlıklarına iyi geliyor. Sık kullanıldığında obezite ile savaşıyor, kilo vermeye yardımcı ve doğal antibakteriyel bir madde olduğu için soğuk algınlıkları tedavisinde de kullanılıyor. Kesikleri ve yanmaları dezenfekte etmekte kullanılıyor. Bazı araştırmalar zerdeçalın aktif maddesi kurkuminin Alzheimer tedavisinde de etkili olduğunu gösteriyormuş. Ayrıca, bazı kanser türlerini ve kanserin yayılmasını engellemede de etkili olduğu söyleniyor. Lösemi riskini azaltıyor. Ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak kullanılıyor. Karaciğeri temizliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş.

Zerdeçalı her türlü yemeğe, çorbaya ve atıştırmalığa, salataya hatta bitki çaylarına da eklenerek tüketebilirsiniz.

Geçtiğimiz hafta sonu Asya’nın Teyze’si İstanbul’a geldi ve O da bizim gibi Asya için değişik ve sağlıklı alternatifler arayışında olduğu için bu keki önerdi. Zerdeçal keke çok değişik bir tat ve sarı bir renk verdi. Misafirlere ikram olarak da rahatlıkla kullanabilirim. Ben keki çok fazla sevmememe rağmen zevkle yedim.

Dikkat: Tariflerin içerisindeki herhangi bir besine karşı alerjiniz ya da alerji şüpheniz varsa lütfen denemeden önce doktorunuza danışınız.

TEYZE’DEN ZERDEÇALLI KEK TARİFİ

  • 3 yumurta (biz beyazını kullanıyoruz)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt (biz keçi yoğurdu kullanıyoruz)
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı dolusu zerdeçal
  • 1 vanilya
  • 2 kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Toz malzemeler haricinde hepsini karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilya ve zerdeçalı ayrı bir kapta karıştırın. Hamura eleyerek ekleyin. 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Kek çatladığında pişmiş demektir. Fırın soğuyana kadar bekletin.
Bu keki kakaolu yada meyveli olarak da hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun

 


Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Tüm Yapım Aşamalarıyla: Kolay Şekerpare Tarifi

Özel günlerin ve bayramların vazgeçilmezi olan şekerpare tatlısı, Türk mutfağının gururu olan tatlı çeşitlerinden biridir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super