Ana Sayfa / Yemek Tarifleri / Tatlılar / İncir Reçeli Tarifi

İncir Reçeli Tarifi

Belgrad ormanından topladığımız şeftalilerle yaptığımız reçelden sonra sıra incirde 🙂

Bu incirleri de Belgrad ormanından topladık. Hepsi küçük küçük ve tam reçellik. Tabi tadı da oldukça güzel. İnsan böyle tam anlamıyla doğal sebze meyveleri yediğinde “ben gerçekten sebze meyve yemiyormuşum.” diyor. Hep geliştirmek için kullanılan kimyasallar hem de pişirme yöntemlerimiz gerçekten tadı değiştiriyor.

Topladığımız incirler gerçekten çok fazlaydı. Yiyerek bitirmek imkansız ve çabuk bozuluyorlar. Reçel için de kullandıktan sonra kalanları yıkayıp dondurucuya attım. İncir uyuşturması (kimisi incir uyutması diyor) ve pasta yaparken kullanacağım.

İncir Reçeli için Malzemeler

  • 2 kilo incir
  • 1,5 kilo şeker
  • Limon tuzu
  • bir çay kaşığından az tereyağı
  • 2 fincan su

İncirlerin saplarini ve kabuklarini  temizleyin. Derin bir tencerele alın ve üzerini şekerle örtün. Ağızını kapatıp bir gün dolapta bekletin.

İncirler olduğun ve yumuşak olduğunda suyun içerisinde bekletip, suyunu süzüp şerbetin içerisinde incirler eklenerek yapıyoruz incir reçelini. Ancak bu kez incirler sert ve tam olgunlaşmamış olduğundan şeker ile dolapta beklettik.

Bekleyen incirleri suyu ekleyip 10 dakika kaynattin. Bu sürede reçeli mümkün olduğunca karıştırmayın. Çünkü yumuşayan incirler dağılabilir. Kaynayan reçele limon tuzu ve tereyagini ekleyin.

Reçel sıcakken kaynattığınız kavanozlara reçelli koyun ve ağızını sıkıca kapatın.

Afiyet Olsun

 

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Tüm Yapım Aşamalarıyla: Kolay Şekerpare Tarifi

Özel günlerin ve bayramların vazgeçilmezi olan şekerpare tatlısı, Türk mutfağının gururu olan tatlı çeşitlerinden biridir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super