Ana Sayfa / Çocuk Gelişimi / Anne Olmak Delilik (Videolu)

Anne Olmak Delilik (Videolu)

2018’in ilk yazısı da böyle güzel olmalıydı 🙂

Anne olmak gerçekten bir delilik…

Yakın zamanda anne olan bir arkadaşımın dedikleri geliyor aklıma, “Uyuyunca özlüyor, uyanınca uyusun diye gözlüyorum”…

Her annenin derdi ortak aslında sağlıklı, umutlu, güzel insanlar yetiştirmek. Bu sürede başa gelenlerse tuzu biberi ama hepsinden ufak sıyrıklarla kurtulmaya çalışırken çok yıpranıyor bazen anneler.

Ben çok meşekkatli bir 4 yıl geçirdim. Kimi zaman yaşanan alerji yüzünden eve kapandık, kimi zaman hastanelerde sabahladık, doktoru, ilacı, özel beslenmesi derken ben anne olarak bu sınavı başarı ile verdiğime inanıyorum.

Çok yoruldum ama atlattık 🙂

Hep aklımda aynı şey vardı; “Bir daha asla anne olmayı düşünmüyorum.” derdim…

Sonra Asya’da kardeş isteği başladı.

E çocuk istiyor diye olur mu?

Olmaz…

Çok direndim…

Ve sonunda her zaman olduğu gibi yine anne kazanamadı!!! Bu sefer galip Asya ve ben ikinci kez bir delilik yapıp anne oluyorum 🙂

Ama bu kez hazırlıklıyım ve pek de hevesliyim hiç ummadığım şekilde.

Kardeşsizliğin zorluğunu ve kardeş kıymetini çok iyi bildiğimden Asya tek büyümesin istedim açıkçası. Başta ikinci çocuk beni çok korkuttuğu için bu kararı geç verdim. Belki de bu yüzden hiç aklıma gelmeyecek sorunlar yaşadım ama artık ikinci kez anneliğin tadına varmak istiyorum.

Ufaklığın müjdesini 4 haftalıkken aldım.

Bu yazıyı yayına verdiğimde minik tam olarak 13 haftalık oluyor ve down sendromu için yapılacak 2’li test için de bir kaç gün sonra dr randevumuz var 🙂 Dr o gün erken ama belki cinsiyeti de görebileceğimizi söyledi.

Hamileliğim riskli olmasına rağmen tüm anne adayları gibi bir rutinde başladı. Rutin ilaçlara ek bebe asprini ve probiyotik takviyesi aldım. Hamilelik öncesi kullandığım insülün direnci ilacına ise 12. haftaya kadar devam ettim.

Bebe asprini bildiğimiz 100mg’lık CORASPIN ve probiyotik ise NOBEL markasının 2 gr’lık şase şeklinde satılan Probiotic Gold Gıda Takviyesi.

Tabi hamilelerin vazgeçilmesi folik asit ve vitamin var. Klasik herkesin kullandığı BAYER’in Elevit isimli vitamini ve STERIPHARM’ın iyotlu folik asiti olan Folio’yu içmeye başladım. İçeriğinde 400mg folik asit, 150mg İyot ve 10mg B12 vitamini var.

Gebeliğin öncesindeki dönemde kısa süre önce Şişli Memorial Hastanesi’nde Op. Dr. Altuğ Semiz’e gitmeye başlamıştım. Geçmiş dönemlerde yaşadığım sıkıntıları bertaraf edip, yapılan hataları en azından psikolojik olarak biraz olsun telafi etmeyi başardı. Altuğ Semiz’e başlamadan önce tamamen farklı bir noktadaydım ve ucuz yırttım diyebilirim… Bu nedenle gebelik sürecinde de Altuğ Semiz’e devam edeceğim.

Asya’ya bu müjdeyi 6+4’te kalp atışlarını duyduktan bir süre sonra söyledik. Daha önceki kayıplardan haberi olmamıştı. Bunu da tedbirli davranarak, herşeyin yolunda olduğundan emin olunca söyledik. Zamanlama da güzel oldu aslında 7 yaş hediyesi olarak bu müjdeyi vermiş olduk. Sevindi ama inanamadı… Bir çok kez “Gerçek mi?” diye sordu.

Hemen aşağıya söylediğimizde çektiğimiz videoyu yüklüyorum.

Bundan sonraki ilk muayeneye Asya’yı da götürdük… Orada fark ettik ki Asya gerçek anlamada inanmamış bize. Muayeneden çıktıktan sonra “Sana artık güveniyorum, içinde gerçekten bir kardeş varmış.” dedi 🙂

Yolda gelirken de içinde uçuşan kuşlardan bahsetti. “Kuşlar ne güzeller sanki kalbimde uçuyorlar anne.”

Benim en büyük dileğim Asya gibi bir çok şeyden mahrum kalmaması. Bu yüzden de kesinlikle yok onu vermem, yok bunu yedirmem filan gibi büyük büyük cümleler kurmayacağım. Doğacak ve büyüyecek o kadar. Önce sağlıklı olacak ve ileriye yönelik tek hedefim insan olması 🙂

 

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Kaydet

Hakkında bahareli

Kontrol Et

Pozitif Psikoloji Temelli Hikayeler

Amacı ve içeriği ile oldukça pozitif bir okul öncesi kitabıyla geldim. Kitap; 1990’lı yılları sonlarında …

3 yorumlar

  1. Sağlıkla gelsin tunacık.. ama Asya yedi kardeşini nasıl olacak şimdi :)) gözlerim doldu yahu.. maşallah canım.. huzurla sağlıkla analı babalı ablalı büyüsün insan olsun inşallah..

    • Canım inşallah ?
      Asya yavaş yavaş ufak tefek şeylere takılmaya başladı ama genel olarak çok keyifli… Umarım aynı keyifle devam eder.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super